Δένδιας: «Η ελληνική παρουσία πρέπει να υπάρχει στην Αφρική»

Στην Αφρική βρέθηκε σήμερα (13/01), ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γκαμπόν, Ali Bongo Ondimba, στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν.

Διαβάστε επίσης: Ο Δένδιας ανακοίνωσε δωρεά σε ελληνικό σχολείο της Γκάνας

Μετά το πέρας της συνάντησης προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, όπου τόνισε την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της στρατιωτικής εκπαίδευσης, του τουρισμού και των επενδύσεων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η δήλωση:

«Ολοκληρώνω σήμερα εδώ στη Libreville, την πρωτεύουσα της Γκαμπόν, την περιοδεία σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Γκάνα και τη Γκαμπόν. Και οι τρεις αυτές χώρες έχουν υπογράψει την UNCLOS, την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, έχουν προσφύγει σε διεθνή δικαιοδοτικά όργανα για την εφαρμογή της UNCLOS, και επίσης έχουν σύστημα προστασίας των αλιευτικών τους δικαιωμάτων, κάτι που επίσης αφορά την Ελλάδα. Πέραν αυτού, δύο εκ των τριών, η Γκάνα και η Γκαμπόν είναι μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Και οι τρεις αυτές χώρες υποστηρίζουν την ελληνική υποψηφιότητα για την εκλογή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση ασκεί μια εξωτερική πολιτική πέραν του στενού ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι η ελληνική παρουσία πρέπει να υπάρχει στην Αφρική και υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, επί τη βάσει των οποίων μπορούμε να αναπτύξουμε και τις πολιτικές και τις οικονομικές μας σχέσεις με τις χώρες αυτές.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Υπόθεση Μπελέρη: Κόντρα Πλεύρη – Ηλιόπουλου στο Twitter

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε μεταξύ του πρωην Υπουργού Υγείας και...

Σαρμάς για Πάγκαλο: Μαχητής της δημοκρατίας

Δήλωση για την απώλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου έκανε ο...