Debate – Ανδρουλάκης: Το ΠαΣοΚ, οι συνεργασίες και η «φυλακή» για τις υποκλοπές

Η παρθενική εμφάνιση του Νίκου Ανδρουλάκη σε debate πολιτικών αρχηγών έφερε χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η παρουσία του κ Ανδρουλάκη κινήθηκε στο ύψος των προσδοκιών που είχαν και ότι κατάφερε να περάσει τα μηνύματα που ήθελε χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση στο πεδίο των μετεκλογικών συνεργασιών. Οι επιτελείς του κ Ανδρουλάκη τονίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τη σκηνική παρουσία και το ύφος που ήθελαν μεταδίδοντας το μήνυμα ενός πολιτικού «που ξέρει τι θέλει και που θέλει να πάει η χώρα.»

Οι συνεργασίες

Από την πρώτη κιόλας ερώτηση που αφορούσε την οικονομία ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τέθηκε αντιμέτωπος με το πλαίσιο που παρουσίασε για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Το ίδιο και στην δεύτερη ερώτηση που αφορούσε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. «Έχετε σκοπό να συναντηθείτε με ξένους ηγέτες; Γιατί δεν έχετε συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη» ρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. «Η ερώτηση δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική» απάντησε, ενώ την ίδια ώρα οι στενοί του συνεργάτες δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους. «Καλά ξεκινήσαμε. Δύο στις δύο ερωτήσεις εκτός θέματος» σχολίαζαν.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επανέλαβε τη θέση του «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» επιτέθηκε στο μοντέλο διακυβέρνησης και των δύο και τόνισε ότι ζητά ισχυρή εντολή για να αλλάξουν τα πράγματα. Ξεκαθάρισε ότι το ζητούμενο δεν είναι να υπάρχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές αλλά ποια κυβέρνηση θα είναι και τι κατεύθυνση θα έχει. Το δίλλημα των εκλογών, όπως τόνισε, είναι αν η χώρα αλλάξει ριζικά ή αν θα έχουμε μια από τα ίδια. «Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας αλλά κίνδυνος στασιμότητας και θεσμικής και κοινωνικής παρακμής» ανέφερε.

Οι υποκλοπές

Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως αναφέρουν επιτελικά στελέχη του ΠαΣοΚ, ανέδειξε τις θέσεις του κόμματος σε όλες τις θεματικές ενότητες της συζήτησης ενώ πρωταγωνίστησε στην ενότητα για το κοινωνικό κράτος αφού υπήρξαν αναφορές στο πρόσωπο του. Ο Πρωθυπουργός τόνισε, ότι δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σκάνδαλο τις υποκλοπές.

«Ως ευρωβουλευτής έχω αγωνισθεί για τα εθνικά θέματα, έχω σταθερή στάση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ότι δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία της χώρας, το έχει καταλάβει κάθε πολίτης. Αποτελούσα κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό παρακολουθήθηκα κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. ς Ανδρουλάκης στο χθεσινό debate για το θέμα των υποκλοπών. Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι «στόχος μου είναι να πάνε στη φυλακή, να αναλάβουν τις ποινικές τους ευθύνες αυτοί που έστησαν το παρακράτος εις βάρος πολλών πολιτών και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας».

Συμπερασματικά, οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη θεωρούν ότι η παρουσία του στο debate θα συμβάλει στο κλίμα ανάκαμψης που, όπως εκτιμούν, υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Rustin: Η κινηματογραφική δικαίωση ενός σπουδαίου ακτιβιστή

«Πριν τριάντα χρόνια, ο Γκάντι πήγε στη θάλασσα, πήρε...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «11» οργανώνονται, ο Κασσελάκης βγαίνει στην αντεπίθεση

Συμπληρώνεται σχεδόν μια εβδομάδα από το «σήμερα κλείνει ο...

Στουρνάρας στο Politico: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάκαμψη

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να αναθεωρήσει σημαντικά προς...

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική του ρητορική...