Η Επιστήμη πίσω στην Ακαταμάχητη Υφή της Σοκολάτας

Η Επιστήμη πίσω στην Ακαταμάχητη Υφή της Σοκολάτας

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Λιντς έχουν αποκαλύψει τη διαδικασία που εκτυλίσσεται στο στόμα όταν καταναλώνουμε σοκολάτα. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη μετατροπή της σοκολάτας από στερεή μορφή σε ένα λείο γαλάκτωμα, το οποίο πολλοί θεωρούν ακαταμάχητο.

Μέσω της λεπτομερούς ανάλυσης κάθε σταδίου αυτής της διαδικασίας, η διεπιστημονική ομάδα στοχεύει στη δημιουργία μιας «νέας γενιάς» σοκολάτας. Αυτή η σοκολάτα θα διατηρεί την ίδια αίσθηση και υφή που γνωρίζουμε, αλλά θα είναι πιο υγιεινή για όσους την επιλέγουν.

Πηγή: naftemporiki.gr