Χρυσός – Υποχωρεί λόγω Fed

Στο χαμηλό εβδομάδας υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο σηματοδοτούν ταχύτερες αυξήσεις στα επιτόκια, ενισχύοντας το δολάριο και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση της τάξης του 0,6% και διαμορφώθηκε στα 1.798,36 η ουγγία στις 12:23 ώρα GMT.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά  1,4% στα 1.799,40 δολάρια.

Τα πρακτικά  της Fed ανέδειξαν τον επιθατικά γερακίσιο τόνο που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα στη νομισματική πολιτική της με απότελεσμα να ενισχυθεί το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, ασκώντας πίεση στην τιμή του χρυσού, δηλώνει ο ανεξάρτητος αναλυτής Ρος Νόρμαν.

Ταχύτερη απόσυρση των μέτρων στήριξης

Nωρίτερα ή ταχύτερα θα πρέπει να αυξήσει η Federal Reserve τα επιτόκια, στην προσπάθεια της να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό και να προωθήσει μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (minutes) που δημοσιεύθηκαν.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν στα σχέδια για ταχύτερη μείωση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων που θεσπίστηκε κατά την έναρξη της πανδημίας, προκειμένου να δοθεί στην κεντρική τράπεζα μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων την επόμενη χρονιά, ενώ δεν αποκλείονται και να υπάρξουν τρεις αυξήσεις επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης η καθεμιά, εντός του έτους.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 2,3% στα 22,26 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε πτώση της τάξης του 1% στα 972,58 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.876,90 δολάρια.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...