Χρυσός: Μειώνει τις απώλειες μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed

Ο χρυσός μείωσε ελαφρώς τις προηγούμενες απώλειες την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Η τιμή του υποχώρησε κατά 0,57% στα 1.765,46 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,54% στα 1.780,00 δολάρια.

«Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρώς λόγω του ισχυρότερου δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Ο υψηλός πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο θα είναι πιο επιθετικές», δήλωσε ο David Meger, ο διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Futures, Ντέηβιντ Μέγκερ.

Ο βρετανικός πληθωρισμός εκτινάχθηκε τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1982, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters και τροφοδοτώντας τα στοιχήματα των επενδυτών ότι η BoE θα συνεχίσει να αυξάνει γρήγορα τα επιτόκια.

Ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε ελαφρά στο 0,04%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές από το εξωτερικό, ενώ οι αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,23% στα 19,86 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,89% στα 926,43 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,75% στα 2.141,48 δολάρια

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Στόλτενμπεργκ: To NATO δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία

Οι πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν τη σοβαρότερη κλιμάκωση...

ΠΑΣΟΚ: «Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού»

Τα επίσημα στοιχεία για τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού...

ΕΕ: Οι υπουργοί Ενέργειας συμφωνούν σε έκτακτα μέτρα για μείωση των τιμών

Σε πολιτική συμφωνία σχετικά με πρόταση κανονισμού του ευρωπαϊκού...