Χρήστος Ταραντίλης : Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις

Πώς μπορεί το ελληνικό πανεπιστήμιονα ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην αποστολή του, «όταν φοιτώντες και διδάσκοντες βιώνουν εδώ και χρόνια την υποβάθμιση, την υπόθαλψη της παραβατικότητας και τον εκφυλισμό της ίδιας της έννοιας «ανώτατη» εκπαίδευση».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης, τοποθετούμενος υπέρ του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μία εμβληματική μεταρρύθμιση αναβάθμισης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, για την οποία προεκλογικά είχε δεσμευτεί.

Ο κ. Ταραντίλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, που «γεννιέται μέσα σε κλίμα σεβασμού, παρρησίας και πνευματικής ανεκτικότητας, όχι μέσα στο θράσος, τη βία και το φόβο» και δεν πρέπει να συγχέεται με την ασυδοσία.

Συμπλήρωσε ότι «το πανεπιστήμιο είναι κορυφαίος ανθρωπιστικός θεσμός, πεδίο συνάντησης ιδεών και ρευμάτων σκέψης και θα περιμέναμε μία πιο σώφρονα τοποθέτηση της αντιπολίτευσης για την προστασία και αναβάθμισή του και όχι παιχνίδια κομματικών σκοπιμοτήτων».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατέληξε ότι οι αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν, γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας, τονίζοντας ότι «παρά την πανδημία συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ο παπά – Γιάννης, ο Τσίπρας και ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Είναι ο παπά – Γιάννης (Βάθης), ο «κόκκινος» ιερωμένος...

Η νύχτα των Ιμίων – Πώς φτάσαμε στο κατώφλι του πολέμου

Εικοσιεπτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη νύχτα των Ιμίων,...

Ανδραβίδα: «Οι αεροπόροι εκπαιδεύονται σαν να είναι πόλεμος» – Φως στα αίτια της πτώσης του Φάντομ

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιου...

Μήνυμα σε Αγκυρα από Ισραήλ: Στηρίζουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Το Ισραήλ υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική...