Χαρίτσης : Λίγο πριν την κατάρρευση επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

«Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και δικαιούνται και απαιτούν ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Ο κ. Χαρίτσης εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην κοινωνία και την οικονομία. «Η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της, αφήνοντας την κοινωνία και την οικονομία στο έλεος της πανδημίας» επισημαίνει.

Κατηγορεί την κυβέρνηση για την κακή κατάσταση του ΕΣΥ και τις ανεπάρκειες του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ εστιάζοντας στην οικονομία τονίζει ότι «γ κυβέρνηση έχει πρωτοφανείς δυνατότητες για να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα» προειδοποιώντας ότι «οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση».

Τα ανέξοδα λόγια συμπαράστασης δεν βοηθάνε την αγορά

«Δύο μόλις εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία της αγοράς, και έχοντας «προετοιμάσει» επιχειρηματίες και εργαζόμενους με την γνωστή μέθοδο των διαρροών και των δηλώσεων σε τηλεπαράθυρα, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα για τα εμπορικά καταστήματα. Τα οποία, όπως συνήθως, δεν συνοδεύονται από επιπλέον μέτρα ουσιαστικής στήριξης των επαγγελματιών, των εργαζόμενων και των νοικοκυριών που παλεύουν για την επιβίωσή τους.» αναφέρει στη δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της, αφήνοντας την κοινωνία και την οικονομία στο έλεος της πανδημίας. Ενόψει ενός πιθανού τρίτου κύματος, επιμένει να μην ενισχύει το ΕΣΥ και να μην κάνει όσα πρέπει και όσα μπορεί για την εντατικοποίηση του εμβολιασμού και την εξασφάλιση της προσφοράς των εμβολίων, κρίσιμες προϋποθέσεις για την διάσωση και της οικονομίας.»

» Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το άνοιξε -κλείσε της αγοράς αποτελεί πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.»

» Η κυβέρνηση έχει πρωτοφανείς δυνατότητες για να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα. Όπως ξεκάθαρα επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά και από την χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν, για επέκταση όλων των προγραμμάτων στήριξης και την δυνατότητα μετατροπής των δανείων σε απευθείας επιχορηγήσεις.»

» Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Τα ανέξοδα λόγια συμπαράστασης των κυβερνητικών στελεχών και οι ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής, δεν τους βοηθάνε. Δικαιούνται και απαιτούν έγκυρη και έγκαιρη τεκμηρίωση των όποιων αποφάσεων και βεβαίως ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, σήμερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ο γιος των κουβανών μεταναστών που έγινε γερουσιαστής

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3: Σαρωτικός και στα...

Nέα σελίδα για τη Folli Follie

Η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie με...