Χαμός στο NBA με τον ιδιοκτήτη των Σανς

Ο ιδιοκτήτης των Φοίνιξ Σανς, Ρόμπερτ Σάρβερ, τιμωρήθηκε με ετήσιο αποκλεισμό και πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων από το NBA, μετά από ανεξάρτητη έρευνα για καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο Σάρβερ, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του Phoenix Mercury στο WNBA, δημιούργησε ένα άδικο εργασιακό περιβάλλον για τις γυναίκες και επιδόθηκε σε σκληρή και εξευτελιστική μεταχείριση των εργαζομένων.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι χρησιμοποίησε ρατσιστική συκοφαντία σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις.

Μεταξύ άλλων, η έρευνα διαπίστωσε περιπτώσεις φυλετικής διάκρισης, κακομεταχείρισης γυναικών υπαλλήλων, ακατάλληλων σχολίων σχετικά με το σεξ ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό και ασεβής επικοινωνία.

Από την πλευρά του Ο Σάρβερ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Ως αποτέλεσμα της τιμωρίας του, ο Σάρβερ δεν μπορεί να είναι παρών σε καμία εγκατάσταση ομάδας NBA ή WNBA, να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με τις επιχειρηματικές ή μπασκετικές λειτουργίες οποιουδήποτε συλλόγου ούτε να παρευρεθεί ή να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής του, θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιασμένο στον σεβασμό και την κατάλληλη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΤΧΣ: Αποφασίζει στις 2 και 3 Μαρτίου για το placement της Πειραιώς

Έτοιμο να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο για...

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Όσο και να «μπαζώνει» θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Στέφανος Κασσελάκης. Μετά την τοποθέτηση...