Μπούκα: Ένας στους πέντε κατοίκους έχει εκτελεστεί καταγγέλλει ο δήμαρχος

Περισσότεροι από 400 είναι οι νεκροί που θρηνεί η Μπούκα κοντά στο Κίεβο, την πόλη όπου εντοπίστηκαν ομαδικοί τάφοι και πτώματα στους δρόμους μετά την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο δήμαρχος της πόλης, Ανατόλι Φεντόρουκ, έχουν ήδη εντοπιστεί 403 πτώματα, ενώ αγνοούνται πολλοί ακόμη.

Ο δήμαρχος μίλησε για δύο ομαδικούς τάφους στο έδαφος του Ναού του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, τους οποίους οι τοπικές αρχές ανοίγουν μετά την απελευθέρωση και ανασύρουν τις σορούς, κάνοντας τις κατάλληλες διαδικασίες.

Σκόπιμα πυροβολημένοι άνθρωποι

«Σχεδόν το 80-85% είναι τραύματα από σφαίρες και δολοφονίες. Αυτά δεν είναι από έκρηξη οβίδων, όχι σκάγια, είναι σκόπιμα πυροβολημένοι άνθρωποι, ειρηνικοί άνθρωποι, πολίτες σε διαφορετικές συνθήκες.

Έβλεπα την εκτέλεση μιας οικογένειας που οδηγούσε από το Χοστόμελ μέσω Μπούκα προς Κίεβο. Ήθελαν να πάνε σε ένα ασφαλές κτίριο όπου ο σύζυγος ήθελε να σώσει την τραυματισμένη γυναίκα του και ζήτησε από τους εισβολείς, τους παρακάλεσε να μην ξαναρίξουν. Αλλά δεν τον άκουσαν, έριξαν νέους πυροβολισμούς, η έγκυος σύζυγος πέθανε επιτόπου και το παιδί τραυματίστηκε, πήγε στο νοσοκομείο. Θέλω να τον βρω, αν επέζησε», πρόσθεσε ο Ανατόλι Φεντόρουκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γαλλία: Δικάζεται για κατάχρηση κονδυλίων η Λεπέν

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα δικαστεί...