Μπολσονάρο: Διαχωρίζει τη θέση του από τη βία των οπαδών του και απορρίπτει τις κατηγορίες Λούλα

Ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Adriano Machado), οπαδοί του οποίου εισέβαλαν χθες Κυριακή και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο Κογκρέσο, στο προεδρικό μέγαρο και στο Ανώτατο Δικαστήριο, έκρινε μέσω Twitter πως «οι λεηλασίες και οι εισβολές σε δημόσια κτίρια (…) ξεφεύγουν από τον κανόνα» των ειρηνικών διαδηλώσεων.

Διάγγελμα Λούλα: Οι φασίστες θα τιμωρηθούν – Επέμβαση της Εθνοφρουράς

«Ξεφεύγουν από τον κανόνα»

«Οι ειρηνικές διαδηλώσεις, με τη μορφή του νόμου, αποτελούν μέρος της δημοκρατίας. Ωστόσο, οι λεηλασίες και οι εισβολές σε δημόσια κτίρια όπως συνέβησαν σήμερα, καθώς και αυτές που ασκούσε η αριστερά το 2013 και το 2017, ξεφεύγουν από τον κανόνα» έγραψε ο κ. Μπολσονάρο.

Απορρίπτει τις κατηγορίες του Λούλα

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, ήμουν πάντα εντός των τεσσάρων αρχών του Συντάγματος, σεβόμενος και υπερασπιζόμενος τους νόμους, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την ιερή μας ελευθερία» πρόσθεσε.

Και σ’ άλλη ανάρτησή του στο ίδιο νήμα, ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, απέρριψε «τις κατηγορίες χωρίς απόδειξη» του κεντροαριστερού διαδόχου του Λούλα, που κατήγγειλε ότι ο «λόγος» του ακροδεξιού πρώην αρχηγού του κράτους «ενεθάρρυνε» τους «φασίστες βάνδαλους» να εισβάλουν στις έδρες των τριών εξουσιών.

Είναι «ντροπή»

Νωρίτερα, το Φιλελεύθερο Κόμμα (Partido Liberal, PL) του τέως προέδρου της Βραζιλίας είχε καταδικάσει την έφοδο των οπαδών του στα τρία κέντρα εξουσίας στην Μπραζίλια, χαρακτηρίζοντάς την «ντροπή» και σημειώνοντας πως είναι «μια λυπηρή ημέρα για το βραζιλιάνικο έθνος» καθώς αυτές οι βίαιες ενέργειες «δεν αντιπροσωπεύουν το κόμμα μας, δεν αντιπροσωπεύουν τον Μπολσονάρο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα