Μπακογιάννη : Εχθρός η τρομοκρατία και όχι το Ισλάμ – Λάθος της Γαλλίας οι απεικονίσεις στα δημόσια κτίρια

Παρά τη σαφή καταδίκη της για την εργαλειοποίηση της Ισλάμ από πλευράς Ερντογάν, η Ντόρα Μπακογιάννη αποστασιοποιείται από τους χειρισμούς Μακρόν και προειδοποιεί ότι είναι λάθος να οδηγηθούμε σε μια διαμάχη μεταξύ θρησκειών, τονίζοντας ότι ο εχθρός είναι η τρομοκρατία.

Εχθρός η τρομοκρατία και όχι το Ισλάμ

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η πρώην υπουργός Εξωτερικών «θεωρώ ότι οι απεικονίσεις στα δημόσια κτίρια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί».

«Θα είναι τεράστιο λάθος να μεταφέρουμε την μάχη που έχουμε με την τρομοκρατία σε μια μάχη μεταξύ θρησκειών. Ο εχθρός μας είναι η τρομοκρατία» επεσήμανε η κα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά Fm και προσθέτει με νόημα αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς του Γάλλου προέδρου:

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της Γαλλίας να υπερασπιστεί τις αξίες της, αλλά θεωρώ ότι οι απεικονίσεις στα δημόσια κτίρια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Δεν είναι ένας πόλεμος με το Ισλάμ, αλλά με τα ριζοσπαστικά και επικίνδυνα στοιχεία του».

Το θρησκευτικό πόλεμο τον άνοιξε ο Ερντογάν

Σε αυτό το πλαίσιο η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την ανυσηχία της για την απόπειρα του Τούρκου προέδρου να εμφανιστεί ως εκφραστής του μουσουλμανικού κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να ανοίξει πόλεμο με το Ισλάμ.

«Με ανησυχεί η προσπάθεια του Ερντογάν να φανατίσει τους απανταχού μουσουλμάνους. Η Ευρώπη δεν θέλει να ανοίξει έναν πόλεμο με το Ισλάμ, διότι εμείς σεβόμαστε κάθε θρησκεία» λέει η κα Μπακογιάννη επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό τον διαθρησκευτικό πόλεμο τον άνοιξε με τους δικούς του χειρισμούς ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Όμως ο Ερντογάν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο με την Αγία Σοφία και την Μονή της Χώρας. Πρόκειται για ένα αίσχος όχι μόνο για την χριστιανοσύνη αλλά και για τον παγκόσμιο πολιτισμό» επισημαίνει η κα Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Καλάθι των Χριστουγέννων: Προστέθηκε και το χοιρινό

Στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» προστέθηκε το χοιρινό κρέας όπως...

Καίτη Κωνσταντίνου: «Δεν θεωρώ την τηλεόραση ένα δευτερεύον μέσο»

Η Καίτη Κωνσταντίνου έρχεται στο ραντεβού μας ντυμένη στα...

Φορολογικό νομοσχέδιο: Live η συζήτηση στη Βουλή

Στην ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται, σήμερα Τετάρτη, η αναμέτρηση...