Ασθμαίνει η Ελλάδα στην καινοτομία – Ποια η θέση της στον παγκόσμιο δείκτη

Την 47η θέση μεταξύ 132 χωρών καταλαμβάνει η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Δείκτη Καινοτομίας που δημοσιεύει κάθε χρόνοι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO).

Σύμφωνα με τους συντάκτες της κατάταξης, οι επιδόσεις της χώρας βρίσκονται «κάτω από το αναμενόμενο» για χώρα υψηλού εισοδήματος.

Η έκθεση, η οποία συνεκτιμά παράγοντες όπως ο αριθμός επιστημονικών δημοσιεύσεων, η χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων, οι εξαγωγές και η παραγωγικότητα, εμφανίζει πρώτη την Ελβετία για δέκατη συνεχή χρονιά. Ακολουθούν η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και, για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα, η Νότια Κορέα.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κάτω από χώρες όπως η Κύπρος (28η), η Βουλγαρία (35η) και η Τουρκία (41η) και μόλις μια θέση πάνω από τη Ρουμανία.

Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Υεμένη και η Ανγκόλα.

Οι μισές και πλέον χώρες στο Top20 είναι χώρες της Ευρώπης, ωστόσο πέντε ασιατικές οικονομίες συγκεντρώνουν υψηλή βαθμολογία: Νέα Κορέα (5η), Σιγκαπούρη (8η), Κίνα (12η), Ιαπωνία (13η) και Χονγκ Κονγκ (14ο). Η Κίνα είναι η μόνη οικονομία μέσου εισοδήματος στις πρώτες 30 θέσεις, επισημαίνει ο WIPO.

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Ελβετία
  2. Σουηδία
  3. ΗΠΑ
  4. Ηνωμένο Βασίλειο
  5. Νότια Κορέα
  6. Ολλανδία
  7. Φινλανδία
  8. Σιγκαπούρη
  9. Δανία
  10. Γερμανία
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πυρά Κασσελάκη – «Εμφανίστηκε απρόσκλητη»

Πυρά στην υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου εκτόξευση ο Στέφανος...

Μητσοτάκης: Live η ομιλία στη ΚΟ της ΝΔ

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική...