«Αρμαγεδδών» στο ελληνικό ποδόσφαιρο – FIFA και UEFA θα παρέμβουν πριν την απόλυτη καταστροφή;

=Το σπασμένο αυτοκίνητο του δικαστήΣτη διαφθορά και σε μαφιόζικες πρακτικές βυθίζεται καθημερινά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια του έχει η νυν διοίκηση της ΕΠΟ.

Ο Θ. Ζαγοράκης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής παραιτήθηκε από Πρόεδρος της ΕΠΟ στις 09 Σεπτεμβρίου 2021, μόλις 6 μήνες μετά την παμψηφεί εκλογή του, λόγω των σε βάρος του επιθέσεων και απειλών, αφού πρώτα ενημέρωσε αρμοδίως για την αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αμέσως μετά τον ακολούθησε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Super League 1 Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Παραιτήθηκε από τη Λίγκα για να μην νομιμοποιήσει την γνωστή παράνομη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ για την αδειοδότηση των ομάδων της Σουπερλιγκ 2 αλλά και επειδή δεν άντεξε τις απειλές εναντίον του με αφορμή το περιεχόμενο εκθέσεων παρατηρητών αγώνων της Super League 1.

Επιπλέον το Διαιτητικό Δικαστήριο στις αρχές Οκτώβρη έκρινε ότι η νυν Διοίκηση της ΕΠΟ παραβίασε το Καταστατικό της Ομοσπονδίας και τον Κανονισμό Αδειοδότησης, παρακάμπτοντας την διαδικασία αδειοδότησης ειδικά και φωτογραφικά για 10 ομάδες της Σουπερλιγκ 2. Έτσι το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε τις παράνομες αποφάσεις της Διοίκησης και έκρινε ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ Παν. Δημητρίου, ο Αντιπρόεδρός της Α. Αντωνίου και ο Ταμίας Κ. Τζαφερης πρέπει να κηρυχθούν έκπτωτοι. Η υπόθεση συνεχίζεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου αναμένεται να απαγγείλει τις ποινές.

Όμως δεν αρκούσαν αυτές οι παράνομες αποφάσεις και έτσι ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ Ιάκωβος Φιλιππούσης κατά παράβαση του καταστατικού και των αρμοδιοτήτων του, άλλαξε όλο το οργανόγραμμα της ΕΠΟ και μεταξύ άλλων κατήργησε την ανεξάρτητη Διεύθυνση Αδειοδότηση Ομάδων.

Η ανεξαρτησία της Αδειοδότησης της Ομοσπονδίας, που θεσπίζεται στο Καταστατικό της ΕΠΟ, δεν κατοχυρώνεται πια καθώς υποβαθμίστηκε σε απλό Τμήμα υπό την Νομική Διεύθυνση και ταυτόχρονα ο επι σειρά ετών Διευθυντής της Γ. Δημητρίου υποβιβάστηκε σε απλό υπάλληλο υπό τον δικηγόρο Β. Σαράκη. Μάλιστα ο κ. Σαράκης ξεδιάντροπα πριν λίγες μέρες δήλωσε στην ΕΕ της ΕΠΟ ότι η νομική του άποψη προσαρμόζεται σε αυτό που του ζητά η Διοίκηση να υποστηρίξει. Όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε ενώπιον όλης της ΕΕ ΕΠΟ,η νυν διοίκηση του είπε «αυτή είναι η απόφαση, δικαιολόγησε την» και αυτό έκανε. Με το ίδιο οργανόγραμμα καταρτισμένοι, έμπειροι, μετεκπαιδευμένοι και επί δεκαετίες διευθυντές της ΕΠΟ υποβιβάστηκαν παράνομα για λόγους εκδίκησης.

Επιπλέον, στην χθεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ αποκαλύφθηκε ότι η ΕΠΟ κινδυνεύει με έξωση από τα γραφεία της και ότι έχει μαζευτεί ένα χρέος πάνω του 1,000,000€ προς την Ιδιοκτήτρια των γραφείων καθώς έχει λήξει η σύμβαση μίσθωσης και για κάθε μέρα που παραμένουν μέσα από τον Ιουνίου του 2019 μέχρι σήμερα καταπίπτει ποινική ρήτρα 1000€/μήνα. Και χωρίς ίχνος ντροπής η νυν Διοίκηση αποφάσισε να ζητήσει την πολιτική παρέμβαση της Κυβέρνησης προκειμένου να μην καταβάλει το χρέος!!!

Η εικόνα πλήρους ανομίας για την κατάσταση της ΕΠΟ ολοκληρώθηκε πια με την μαφιόζικη επίθεση σε βάρος του ανώτατου διοικητικού δικαστή του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ομοσπονδίας. Μόλις λίγες ώρες μετά τον ορισμό του εν λόγω δικαστή ως εισηγητή της υπόθεσης που θα κρίνει αν οι παρανομίες της νυν Διοίκησης της ΕΠΟ θα στείλει τους κ.κ. Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη σπίτι τους, άγνωστοι κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του εν λόγω ανώτατου δικαστή που βρισκόταν έξω από το σπίτι του. Μάλιστα ο τρόμος που του προκάλεσαν είναι τέτοιος που ο εν λόγω δικαστής αμέσως μετά την επίθεση υπέβαλε χειρόγραφα την παραίτησή του από την ΕΠΟ.

Και είναι δικαιολογημένος τρόμος διότι το μήνυμα που εστάλη στον στον δικαστή ήταν ηχηρό. Οταν σπας το παρμπρίζ του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού, τρυπώντας το με ένα μεγάλο ξύλο και μάλιστα στη θέση του οδηγού, είναι δεδομένο ότι στέλνεις ένα… δολοφονικό μήνυμα.

Πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι για τα πάντα. Δεν υπάρχουν νόμοι, δεν εφαρμόζεται το Καταστατικό και οι Κανονισμοί της ΕΠΟ.
Τους τελευταίους οχτώ μήνες στην ΕΠΟ αποδείχθηκε πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η νυν Διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν διστάζει να παραβιάζει το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΕΠΟ, καταχρώμενη κάθε εξουσίας, προκειμένου να εξυπηρετεί τα συγκεκριμένα σκοτεινά συμφέροντα όσων πραγματικά αποφασίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι κοινή η πεποίθηση πως η κατάσταση δεν πάει άλλο και το επόμενο στάδιο είναι να θρηνήσει θύματα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Η FIFA και η UEFA είναι οι μόνες που μπορούν και υποχρεούνται να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από την απόλυτη καταστροφή που το οδηγεί μια πλήρως χειραγωγημένη Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Οι προϋποθέσεις των άρθρων 14 παρ. 1α) και 8 παρ. 2 του Καταστατικού της FIFA έχουν από καιρό ενεργοποιηθεί και το μόνο που απομένει είναι οι διεθνείς ομοσπονδίες να λάβουν την σχετική απόφαση και να πάρουν πλήρως στα χέρια τους την τύχη του ελληνικού ποδοσφαιρου. Χθες. Δεν υπάρχει πια χρόνος, έχουμε φτάσει στο πάτο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γεραπετρίτης: Τριμερείς με Κύπρο-Αίγυπτο και Κύπρο – Ιορδανία στη Νέα Υόρκη

Συνεχίζει και σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τις...

Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υποδέχεται τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Στον Καναδά μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ...

Μαρίν Λεπέν: Κατηγορίες για κατάχρηση κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα πως η επικεφαλής...

Κακοκαιρία: Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής...

Αρμενία: Τρίτη μέρα διαδηλώσεων για το Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Γερεβάν για τρίτη...