Άρειος Πάγος: Εξαίρεση δικαστών ζητάει το κόμμα Κασιδιάρη

Αίτηση εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για την ανακήρυξη των κομμάτων κατέθεσε το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.

Ο προεδρος του αποκαλούμενου κόμματος Κασιδιάρη, Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητά την αποχή τριών Αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, που τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει την τύχη των «Ελληνων», επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων τρεις δικαστές φέρονται να πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Αν δεν απέχουν οι δικαστές, το κόμμα του καταδικασμένου διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση.

Σε αυτή την περίπτωση τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμημα του Αρείου Πάγου (Α2) θα κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα ξεκινήσει η μαραθώνια όπως προβλέπεται διάσκεψη των δικαστών ώστε μέχρι το βράδυ της Τρίτης που λήγει προθεσμία να ανακοινώσουν την κρίσιμη απόφαση τους.

Η δικηγόρος που κατέθεσε την αίτηση αποχής -εξαιρεσης των τριών δικαστών από τη σύνθεση του Αρείου Πάγου που θα κρίνει τη συμμετοχή ή μη του αποκαλούμενου κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστες για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού  κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές. Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τος ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση.

Αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δε θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους. Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικοτερα. Καθότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές.

Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι αυτές τις τρεις δικαστες αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς θεσμικά να θωρακίσουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο τμημα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος, άλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Κυβέρνηση: Η «θεωρία των 2.000.000» και οι πολιτικές αντιδράσεις

Η ιδιαίτερη πολιτική συνθήκη της τελευταίας πενταετίας διαμορφώνει μια...

Κωνσταντινούπολη – Γκανάς: Αν σπάσει το ρήγμα θα δώσει 7,5 Ρίχτερ

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Τουρκία ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ,...