Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους υπηρεσιακούς υπουργούς

Ένας τουλάχιστον υπουργός βρίσκεται υπό αναχώρηση. Όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά λόγω των εκλογών. Πρόκειται για τον Μάκη Βορίδη, υπουργό Εσωτερικών (ή Διοικητικής Αποκέντρωσης) , ο οποίος θα αντικατασταθεί από υπηρεσιακό υπουργό δύο ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Αυτό προβλέπεται από την εκλογική διαδικασία και αυτό έχει δρομολογηθεί να γίνει. Η πιθανότερη ημερομηνία της προκήρυξης εκλογών της 9ης Απριλίου είναι η 10η Μαρτίου (και επειδή πέφτει Παρασκευή ίσως γίνει επισήμως την Κυριακή 12 Μαρτίου).

Ήδη όπως μαθαίνω άρχισε η ετοιμασία της αναχώρησης των συνεργατών του Βορίδη από το υπουργείο. Ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Βορίδη; Είθισται ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, αυτός δηλαδή που θα έχει την ευθύνη της εκλογικής αναμέτρησης να είναι ένας ακαδημαϊκός, καθηγητής πανεπιστημίου (κοινής αποδοχής).

Τα εύσημα στον Βορίδη για τον μπλε… ταύρο

Πάντως στον αποχωρούντα Βορίδη από το υπουργείο Εσωτερικών αξίζουν τα εύσημα, γιατί ήταν ο μοναδικός υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ που φρόντισε και για την αισθητική στο υπουργείο του. Με δική του πρωτοβουλία τοποθέτησε στην είσοδο του υπουργείου το μπλε γλυπτό του διακεκριμένου εικαστικού Κωστή Γεωργίου που φέρει την ονομασία «Pegnion», και υπαινίσσεται με ένα σύγχρονο και απόλυτα προσωπικό τρόπο τα Ταυροκαθάψια, το αρχαίο παιχνίδι των Μινωϊτών της Κρήτης.

Αυτό το υπουργείο που ορισμένοι Πρωθυπουργοί το ήθελαν για να μεταφέρουν εκεί το νέο Μέγαρο Μαξίμου δηλαδή το νέο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Μάκης Βορίδης του έδωσε μια κουλτουριάρικη διάσταση. Αλλά, εδώ που τα λέμε μια απορία την έχω;

Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης κάνει σχεδόν όλα τα έργα και τους ταύρους του κόκκινους, ταύρο μπλε ασορτί με τα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας μόνον ο Μάκης Βορίδης μπορούσε να βρει.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ραγκούσης: Ζητώ να ελεγχθώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες

Την απάντησή του αναφορικά με την νέα ανακοίνωση της...

Δημοσκόπηση Metron Analysis για το Mega: Στις 4,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 4,7% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,...

ΟΗΕ: Στη Ρωσία η εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα προεδρεύσει μιας...