Απόβαση στρατηγών του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

Τριάντα στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι του ΝΑΤΟ, («η αφρόκρεμα», δηλαδή των στρατιωτικών του ΝΑΤΟ) θα βρίσκονται την Παρασκευή στην Αθήνα προσκεκλημένοι του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για τη συνεδρίαση της πανίσχυρης Στρατιωτικής Επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ δέχθηκε η συνεδρίαση να γίνει αυτή τη φορά στην Αθήνα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ανάμεσα στους στρατηγούς θα είναι και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα. Προτού γίνει Α/ΓΕΕΘΑ (διορισμένος από τον Ερντογάν) ήταν διοικητής στην λεγόμενη Στρατιά του Αιγαίου. Συνλαντησή του με τον Στρατηγό Φλώρο δεν προβλέπεται, αλλά θα υπάρξουν δύο δείπνα και στο περιθώριο αυτό γίνονται ανεπίσημες συναντήσεις. Και πάλι όμως δεν προβλέπεται μια ελληνοτουρκική συνάντηση αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ούτε βεβαίως θα συζητηθούν οι σχέσεις Ελλάδος- Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ολλανδός Ναύαρχος Rob Bauer προεδρεύει του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής, και σε κάθε συνεδρίαση της θα υποστηρίζεται από τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης Στρατηγό Tod Wolters (SACEUR) και τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού Στρατηγό André Lanata (SACT). Να σημειωθεί ότι ο στρατηγός Φλώρος θα συνοδεύσει τον Ολλανδό ναύαρχο, Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής στη Σούδα, όπου θα του δείξει τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, όπως το Πεδίο Βολής, τον ναύσταθμο κτλ.

Το Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ παρέχει, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τη δυνατότητα στους Αρχηγούς Άμυνας της Συμμαχίας να συναντηθούν και να συζητήσουν θέματα στρατηγικής σημασίας. Τους Αρχηγούς θα απασχολήσουν οι Επιχειρήσεις, οι Αποστολές και οι Δράσεις του ΝΑΤΟ, η Διάταξη Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας, όπως και η υλοποίηση των 2 νέων θεσμικών της προσεγγίσεων με τίτλους «Αποτροπή και Άμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής» και «Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου ΝΑΤΟ». Η Στρατιωτική Επιτροπή θα συζητήσει επίσης την πρωτοβουλία «ΝΑΤΟ 2030», καθώς και τις απορρέουσες στρατιωτικές επιπτώσεις και ευκαιρίες της.

Η Στρατιωτική Επιτροπή συγκαλείται σε Επίπεδο Αρχηγών Άμυνας δύο φορές το χρόνο στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και μια φορά το χρόνο στο πλαίσιο Συνεδρίου, η διεξαγωγή του οποίου αναλαμβάνεται από ένα κράτος – μέλος της Συμμαχίας. Η Στρατιωτική Επιτροπή συνεδριάζει για να συζητήσει τις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του ΝΑΤΟ, προκειμένου να υποβάλλει στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο ομόφωνες στρατιωτικές εισηγήσεις επί του τρόπου με τον οποίο η Συμμαχία δύναται να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις παγκόσμιας ασφάλειας. Σε καθημερινή βάση, το έργο της υλοποιείται από τους μόνιμους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΔΕΘ – Τσίπρας – Δείτε live την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 85η...

AUKUS – «Μασάζ» στη Γαλλία μετά τα αντίποινα – ΗΠΑ και Αυστραλία προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Να μετριάσουν την ένταση της γαλλικής οργής επιχειρούν το τελευταίο εικοσιτετράωρο Αυστραλία, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, καθώς η...

Τσίπρας στη ΔΕΘ – Θα καταργήσω τον εργασιακό νόμο – Κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ

Η προστασία της εργασίας αποτελεί προτεραιότητα της «Νέας Αρχής»,...

Χαμός στα Γιάννενα με τον διαιτητή

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στους Ζωσιμάδες, για...