Αποστολάκης για φράκτη: Είναι εργαλείο αλλά όχι η λύση

«Ο φράχτης είναι ένα εργαλείο για να σε βοηθήσει να ελέγξεις τις εισροές των μεταναστών αλλά δεν είναι η λύση». Τη δήλωση αυτή έκανε το πρωί στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Δεν μπορεί ένα κράτος να περιφρουρήσει τα πάντα. Το κλίμα και η άποψη της ΕΕ είναι να μην χρηματοδοθούν οι φράχτες. Για να ελέγξεις τα σύνορα λοιπόν, χρειάζεται και άλλα πράγματα όπως προσωπικό. Ο πρωθυπουργός έκανε την εκτίμησή του και αποφάσισε να βάλει αυτές τις υπογραφές. Η Τουρκία έχει τα προβλήματά της αλλά είναι σίγουρο πως δεν αλλάζει. Πρέπει να το δούμε και ως ευκαιρία καθώς με την όλη κατάσταση μπορεί να είναι σε θέση συζητήσεων» επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία και τις ευχές Ερντογάν, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε:

«Μας παραξένευαν οι ευχές του Ερντογάν την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι πως η Τουρκία έχει μεγάλο πρόβλημα μετά τον φονικό σεισμό. Η επιλογή του Ερντογάν είναι να κοιτάξει το εσωτερικό και να ασχοληθεί με αυτό. Κάνει ό,τιδήποτε για να φανεί καλός στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Έχει ξεκινήσει ήδη να αλλάζει τη σχέση του με το Ισραήλ».

Στην ίδια εκπομπή, για τις σχέσεις με την Τουρκία,  μίλησε και ο δήμαρχος της Χάλκης.

«Είναι μία πολύ σύνθετη εξίσωση και αφορά την ΕΕ. Από την πλευρά ενός μικρού νησιού, οι προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων που ζουν στα παράλια μπορεί να λειάνει την όλη κατάσταση. Από μεριάς μας δεν υπήρξες ανησυχία για τις σχέσεις των δύο χωρών γιατί εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους γείτονες» τόνισε ο Άγγελος Φραγκάκης

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...