Απο την οργή στη θετική δράση

Σε έναν πρωθυπουργό που σε κάθε κρίση, σε κάθε σκάνδαλο, ισχυρίζεται άλλοτε πως δεν γνώριζε και άλλοτε πως ξεγελάστηκε, που ζητά συγγνώμη ενώ τρέχει να συγκαλύψει τις ευθύνες του, ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη;

Εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση λάμβανε προειδοποιήσεις για την κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους από τους εργαζομένους και τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Εβλεπε τα ατυχήματα να πυκνώνουν. Και αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, άφηνε τον αρμόδιο υπουργό – και πιθανώς «επ’ ανδραγαθία» υποψήφιο βουλευτή – να κουνάει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση που τολμούσε να μιλήσει για θέματα ασφαλείας. Μετά το δυστύχημα, που χάλασε την προγραμματισμένη φιέστα στο κέντρο τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου, ο κ. Μητσοτάκης έσκυψε το κεφάλι – καθ’ υπόδειξη των τηλεοπτικών συνεργείων – για να εκφράσει τη θλίψη του, υπαγορεύοντας ταυτόχρονα το πόρισμα. Αλλωστε, πρώτη του δουλειά ήταν να συστήσει επιτροπή που θα ελέγξει – κανείς δεν ξέρει με ποια αρμοδιότητα – τις ευθύνες για το δυστύχημα.

Περίεργο; Καθόλου. Στην πανδημία οι εργαζόμενοι και εμείς καταγγέλλαμε τα περιστατικά των διασωληνώσεων των ασθενών σε θαλάμους ως και διαδρόμους. Μας κατηγόρησε λοιπόν για λαϊκισμό υπερασπιζόμενος από το βήμα της Βουλής αυτή την κατάσταση. Και ενώ είχε ήδη στο συρτάρι του τη μελέτη Λέκκα – Τσιόδρα που αποδείκνυε τις εγκληματικές συνέπειες αυτής της μεθόδου. Συνέχισε έτσι με περισσό κυνισμό την απαξίωση του ΕΣΥ με τελικό σταθμό την ιδιωτικοποίησή του.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα έριχνε άπλετο φως και στην υπόθεση των υποκλοπών. Τον προειδοποιούσαμε από τις πρώτες μέρες για τις μεθοδεύσεις του για την ηγεσία και λειτουργία της ΕΥΠ. Μετά από λίγο καιρό, γνωστός πλέον ως πρωθυπουργός των υποκλοπών σε βάρος πολιτικού αρχηγού, βουλευτών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, βγήκε και ζήτησε συγγνώμη. Μία συγγνώμη που συνοδεύτηκε από πρωτοφανή εκστρατεία συγκάλυψης. Πλέον, ο ίδιος και άλλοι πρόθυμοι συμπαίκτες παίζουν «κρυφτούλι» με την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα φώτα πίσω από τον κυβερνητικό «μπερντέ» έσβησαν. Το φρικαλέο θέατρο σκιών τελείωσε. Μια τετραετία πολιτικής υποκρισίας και εξαπάτησης ολοκληρώνεται με τον τραγικότερο τρόπο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη χρεοκοπία του συστήματος «πάμε κι όπου βγει» αρκεί να «γίνει η δουλίτσα». Εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει καλέσει κάθε δημοκρατικό πολίτη να μετατρέψει τη σωρευμένη οργή και απογοήτευσή του σε θετική πολιτική δράση. Μετά τα Τέμπη αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο και ταυτόχρονα ακόμη πιο επείγον. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως λέει η τελευταία γραμμή άμυνας της ΝΔ. Γιατί η κοινωνία, η χώρα, τα παιδιά μας αξίζουν πολύ περισσότερα. Και κυρίως δικαιοσύνη.

Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη είναι βουλευτής Αρτας και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πρώην υπουργός.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τούρκος καθηγητής προειδοποιεί: Κίνδυνος κατάρρευσης της Αγίας Σοφίας

Στις δηλώσεις του Τούρκου ιστορικού Ιλμπέρ Ορταϊλί για την Αγία...

Η πρώτη επίσημη συνάντηση Σακελλαροπούλου με Κασσελάκη

Την πρώτη επίσημη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,...

DoValue: Πρόστιμο 60.000 ευρώ για οχλήσεις σε οφειλέτη με ρυθμισμένη οφειλή

Διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς...