Αντρέ Ριζόπουλος: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της Εύας Καϊλή

Έχοντας στο πλευρό της τρεις συνηγόρους υπεράσπισης, η Εύα Καϊλή θα παλέψει με νύχια και με δόντια, προκειμένου να μην προφυλακιστεί και να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο δωροδοκίας που έχει συνταράξει τις Βρυξέλλες και ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε αυτή τη διαδρομή η Εύα Καϊλή έχει μαζί της τόσο τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ευρωβουλευτή στην Αθήνα, καθώς και τον Andre Risopoulos (Αντρε Ριζόπουλος), δικηγόρο στις Βρυξέλλες, με ελληνική καταγωγή, όπως μαρτυρά το όνομά του.

Ποιος είναι ο Andre Risopoulos

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται, ο κ. Ριζόπουλος πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το ποινικό δίκαιο των επιχειρήσεων.

Δικηγόρος από το 1982, εξειδικεύτηκε σταδιακά στον τομέα αυτό, καθώς η ανάγκη για ιδιαίτερη επάρκεια σε αυτά τα θέματα αποδείχθηκε απαραίτητη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Παράλληλα, στο βιογραφικό του αναφέρεται πως υπερασπίζεται με διακριτικότητα επιχειρηματίες, οικονομικούς διαχειριστές και δημόσιους υπαλλήλους σε δίκες που συχνά καλύπτονται από τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης παρέχει νομικές συμβουλές σε εταιρείες.

Από το 2004, διδάσκει στο Solvay Brussels School και τακτικά κάνει δημοσιεύσεις σε νομικά περιοδικά. Επίσης, συμμετέχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια, κυρίως για το ξέπλυμα χρήματος και το ποινικό φορολογικό δίκαιο.

Ήταν μέλος του Συμβουλίου του Τάγματος στις Βρυξέλλες, ενώ διετέλεσε επί τρία έτη διευθυντής του γαλλόφωνου και γερμανόφωνου Δικηγορικού Συλλόγου, υπεύθυνος για το τμήμα ποινικού δικαίου, τα δικαιώματα υπεράσπισης και την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και παρακολουθεί στενά το βελγικό δόγμα και τη νομολογία στα ολλανδικά

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γερμανία: Απεργία στις συγκοινωνίες τη Δευτέρα

Τα προβλήματα στις συγκοινωνίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται...

Πωλείται η πρώην κατοικία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο

Προς πώληση έναντι του αστρονομικού ποσού των 39,5 εκατομμυρίων...

Στη Λαμία τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Δευτέρα 27 Μαρτίου, θα...

Συντάξεις – Επιδόματα: Εβδομάδα πληρωμών για τους δικαιούχους – Οι ημερομηνίες

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Απριλίου,...