Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι λύση Δημοκρατίας»

«Υπάρχει τρίτη λύση και είναι λύση του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ. Υπάρχει λύση δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της διάκρισης των εξουσιών και της βιώσιμης ανάπτυξης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ και από το βήμα κάλεσε την ελληνική νεολαία να «γυρίσει την πλάτη στην περιφρόνηση και την απαξίωση» του κ. Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τις συνεργασίες, την επόμενη ημέρα των εκλογών, ζήτησε καθαρή εντολή νίκης στις 21 Μαΐου λέγοντας πως «η αγωνία του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη δεν είναι πολιτική, αλλά προσωπική, καθώς είναι η αγωνία της καρέκλας».

Για τα Τέμπη

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη κατηγορώντας την ΝΔ ότι δεν ζήτησε συγγνώμη και το κράτος δεν κάνει την δουλειά του. «Τί έχει συμβεί με την μετάταξη του σταθμάρχη. Έχει βγει η επιτροπή η οποία διόρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και λέει ότι είναι παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη διότι είχε περάσει το ηλικιακό όριο. Ακούσατε κάποιο συγγνώμη από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη;» Παράλληλα άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως υπάρχει πόρισμα στο οποίο αναφέρεται ότι «από το 2014 συγκεκριμένα πρόσωπα στο υπουργείο και στον ΟΣΕ, δεν επέτρεψαν να υπάρχει τηλεδιοίκηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αντίθεση του στο πελατειακό κράτος και δεσμεύτηκε – εφόσον υπάρξει το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση- πως «δεν θα ξαναϋπάρξουν κομματικά παιδιά σε δημόσιους οργανισμούς, αλλά θα υπάρξει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός με υψηλά οικονομικά κίνητρα».

Μέτρα για τους αγρότες

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της αγροτικής παραγωγής τονίζοντας πως στόχος είναι να υπάρξει μέριμνα στους αγρότες. Τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, ενώ αναφέρθηκε στην στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων. Παράλληλα δεσμεύτηκε για μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλη την περίοδο της κρίσης, αλλά και την καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων των αγροτών.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη της επικαιροποίησης του ΕΛΓΑ με επέκταση και κάλυψη των καταστροφών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ενώ πρότεινε να υπάρξει άμεση σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό. «Εμείς δεν θέλουμε την Ελλάδα ένα τεράστιο ξενοδοχείο, αλλά οι ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας να γεύονται τα προϊόντα μας, της αγροτοδιατροφής και της μεταποίησης».

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για ανάγκη ισχυροποίησης του κοινωνικού κράτους, σημειώνοντας πως δεσμεύεται για την δημιουργία νέου ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους, αλλά και για την κατάργηση της Προσωπικής Διαφοράς.

Μιλώντας για την κατοικία των νέων ζευγαριών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την δημιουργία «μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, είτε με νεόδμητα από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε με ανακατασκευαστικά κριτήρια, με μηδενικό ΕΝΦΙΑ και να νοικιάζονται για 15 χρόνια με πολύ χαμηλό ενοίκιο».

Αναφορικά με το ιδιωτικό χρέος, και το πρόβλημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, δεσμεύτηκε για την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας «με αντικειμενικά κριτήρια βάσει του ποσού αποπληρωμής του δανειολήπτη ώστε κανείς να μην κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του». Παράλληλα προτείνει ένα νέο μοντέλο προστασίας και διαπραγμάτευσης με τα funds, το οποίο θα είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνει το επίσημο τραπεζικό σύστημα για να υπάρχει προτεραιότητα στη ρύθμιση και όχι στην εξόντωση του δανειολήπτη.

Σχετικά με το πρόβλημα των χρεών σε Εφορία και ΕΦΚΑ, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να υπάρξουν 120 δόσεις για όλους, ενώ είπε ότι χρειάζεται να υπάρξουν κίνητρα στους συνεπείς πολίτες με 30% μείωση από το αρχικό κεφάλαιο.

Τέλος, μιλώντας για το θέμα της δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπει εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, προτείνοντας πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν τουλάχιστον 8% έως 10% από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επίσης μίλησε για την ισχυροποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδα Υγείας, αλλά και ένταξη των εργαζόμενων υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Πότε θα ξεκινήσει, τι θα περιλαμβάνει

Μειώσεις τιμών κατά 20% με 30%, μεσοσταθμικά, σε εκατοντάδες...

Rustin: Η κινηματογραφική δικαίωση ενός σπουδαίου ακτιβιστή

«Πριν τριάντα χρόνια, ο Γκάντι πήγε στη θάλασσα, πήρε...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «11» οργανώνονται, ο Κασσελάκης βγαίνει στην αντεπίθεση

Συμπληρώνεται σχεδόν μια εβδομάδα από το «σήμερα κλείνει ο...

Στουρνάρας στο Politico: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάκαμψη

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να αναθεωρήσει σημαντικά προς...

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική του ρητορική...