Ανδρουλάκης: Προτείνει πόθεν έσχες ευρωβουλευτών – Τι είπε για τη διαγραφή της Καϊλή

Τις βελγικές αρχές για την αποκάλυψη του Qatargate -στο οποίο εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή– συνεχάρη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε καθεστώς ανυποληψίας την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης , καταθέτοντας δύο προτάσεις για να απομακρυνθούν οι σκιές όπως είπε.

Διαβάστε επίσης: Qatar Gate: Αυτός είναι ο Βέλγος εισαγγελέας που έπιασε την Καϊλή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε να απαγορευτεί σε κάθε Ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας του και δεύτερον να φτιαχτεί ειδική υπηρεσία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των ευρωβουλευτών και πως αυτά αποκτήθηκαν.

Αναλυτικότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στην ομιλία του:

«Συγχαρητήρια στις βέλγικες αρχές, που αποκάλυψαν αυτό το σκάνδαλο, σε αντίθεση με άλλους που συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε καθεστώς ανυποληψίας την ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

»Έχουμε χρέος να είμαστε οι θεματοφύλακες της διαφάνειας και της δημοκρατίας και όχι παραδείγματα προς αποφυγή. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή που έμαθα για αυτήν τη σοκαριστική υπόθεση, προχώρησα άμεσα στη διαγραφή της κυρίας Καϊλή από το κόμμα μας.

»Δεν φτάνει να λέμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο αλλά οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας. Είναι η ώρα της δράσης.

»Γι’ αυτό προτείνω:

-Να απαγορεύεται σε κάθε Ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας του.

-Όπως φτιάξαμε την ειδική υπηρεσία ελέγχου των κινητών ευρωβουλευτών και συνεργατών από κακόβουλα λογισμικά για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, αύριο το πρωί κιόλας να συγκροτήσουμε ένα ειδικό όργανο εξονυχιστικού ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των ευρωβουλευτών και πως αυτά αποκτήθηκαν.

»Είναι δύο κινήσεις, που θα βοηθήσουν να έρθει το φως και να απομακρυνθεί κάθε σκιά. Το οφείλουμε στους πολίτες, που εκπροσωπούμε. Το οφείλουμε στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Το ραντεβού των ελληνικών μαχητικών πάνω σπό την Αίγινα

Ήταν εντυπωσιακή η διέλευση των μαχητικών αεροσκαφών στην παρέλαση...

Η τραπεζική κρίση εκτονώνεται

Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Δικαιούμαστε μία καλύτερη πατρίδα...

Τεχνητή νοημοσύνη στη γεωργία

Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Δικαιούμαστε μία καλύτερη πατρίδα...

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» κατακτά και την Αυστραλία

Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Δικαιούμαστε μία καλύτερη πατρίδα...