Ανδρουλάκης: «Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους»

Στα Γρεβενά βρέθηκε σήμερα, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια περπάτησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι στη Δυτική Μακεδονία και στα Γρεβενά υπάρχει έντονο δημογραφικό πρόβλημα και σημείωσε ότι «ως πολιτεία πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία, τα νέα ζευγάρια και τους συνταξιούχους».

Μάλιστα, πρότεινε ένα «νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».

«Με δίκαιο τρόπο η πράσινη μετάβαση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει ιδιαίτερα την ορεινή Ελλάδα και τα Γρεβενά, σημειώνοντας ότι, «η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο», ώστε οι καλλιεργητές, αγρότες, μεταποιητές, οι δημοτικές κοινότητες και οι συνεταιρισμοί να έχουν τη δυνατότητα «κατά προτεραιότητα» να φτιάξουν ανανεώσιμα πάρκα ενέργειας, προκειμένου να εξασφαλίσουν χαμηλό κόστος για την παραγωγή τους.

«Επιθυμούμε μια δίκαιη μετάβαση, που δεν θα οδηγεί την Ελλάδα σε νέες περιφερειακές ανισότητες με υψηλό κόστος, που θα υπονομεύσει την ελληνική παραγωγή στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και τόνισε πως «χρειαζόμαστε πολιτικές πραγματικής περιφερειακής ανάπτυξης κι όχι πολιτικές που έχουν ως κέντρο ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και ανθρώπους που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Πότε θα ξεκινήσει, τι θα περιλαμβάνει

Μειώσεις τιμών κατά 20% με 30%, μεσοσταθμικά, σε εκατοντάδες...

Rustin: Η κινηματογραφική δικαίωση ενός σπουδαίου ακτιβιστή

«Πριν τριάντα χρόνια, ο Γκάντι πήγε στη θάλασσα, πήρε...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «11» οργανώνονται, ο Κασσελάκης βγαίνει στην αντεπίθεση

Συμπληρώνεται σχεδόν μια εβδομάδα από το «σήμερα κλείνει ο...

Στουρνάρας στο Politico: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάκαμψη

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να αναθεωρήσει σημαντικά προς...

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική του ρητορική...