Ανασυγκρότηση Λιβύης: Προοπτικές για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στις 4 και 5 Ιουλίου, στην Λιβύη με σταθμούς την Τρίπολη και τη Βεγγάζη. Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής.

Το ταξίδι του Υφυπουργού έρχεται σε συνέχεια των, με μία εβδομάδα διαφορά, επισκέψεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη, και του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κυρηναϊκή, τον περασμένο Απρίλιο.

Σκοπός της επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη είναι η ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών με γνώμονα την εμπέδωση της διμερούς συνεργασίας και η διερεύνηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που διανοίγονται με την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Λιβύη. Η επερχόμενη ανασυγκρότηση της Λιβύης και η ανοικοδόμηση των υποδομών της δύναται να προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις, σημαντικές προοπτικές, κυρίως στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της παροχής ιατρικών υπηρεσιών και των μεταφορών

Την Κυριακή, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει εκτενείς επαφές με αξιωματούχους της λιβυκής Κυβέρνησης και επιχειρηματικούς φορείς στην Τρίπολη. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στην Βεγγάζη, επ’ αφορμή της ανασύστασης του εκεί ελληνικού Γενικού Προξενείου, το πρώτο ευρωπαϊκής χώρας που λειτουργεί στην Ανατολική Λιβύη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Υφυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστούν στην τελετή εγκαινίων του Γενικού Προξενείου της Βεγγάζης, πλαισιωμένοι από την εκεί θερμή ελληνική κοινότητα.

Η Ελλάδα, τόσο μέσω της επιχειρηματικής της δραστηριοποίησης, όσο και μέσα από την παρουσία της εκεί ελληνικής κοινότητας, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης και να συνδράμει σημαντικά την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.

Tην διπλωματική αποστολή θα συνοδεύσουν οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Πρόεδρος, και Γιώργος Κατρούγκαλος Αντιπρόεδρος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οπαδική βία: Ωρα αποφάσεων – Τι εξετάζεται στο τραπέζι του Μαξίμου

Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η διυπουργική σύσκεψη, για...

Καλάθι του Άι Βασίλη: Κατατέθηκε η τροπολογία για το 2023 – Τι θα περιλαμβάνει

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με...