Αναστασιάδης: Εύχομαι να ζω για να δω τα καραβάνια της επιστροφής στην κατεχόμενη Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στην ετήσια χοροεσπερίδα του Σωματείου Κορμακίτης, εξέφρασε την ευχή να βρίσκεται εν ζωή για να δει ένα όραμα να πραγματώνεται, τα καραβάνια της επιστροφής.

«Μας συνδέουν ακατάλυτοι δεσμοί, μας συνδέει η δυστυχία που προκάλεσε η τουρκική εισβολή, μας συνδέει η αγάπη της επιστροφής, μας συνδέει η αγάπη προς αυτή την πατρίδα» είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ανέφερε ότι μετά την 1η Μαρτίου θα είναι σε θέση και θα επισκεφθεί τον Κορμακίτη για να δει και το γήπεδο. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «η ανέγερση του γηπέδου και τα υπόλοιπα των έργων δεν είναι παρά η ελάχιστη οφειλόμενη υποχρέωση της πολιτείας προς μια κοινότητα που συνέβαλε στην προκοπή τούτου του τόπου».

«Ευλογημένη θα είναι η ώρα όταν θα δούμε και εύχομαι να βρίσκομαι εν ζωή για να δω ένα όραμα να πραγματώνεται, τα καραβάνια της επιστροφής» πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό που η κυβέρνηση έπραξε ήταν το ελάχιστο που οφείλει προς μια κοινότητα που αγωνιζόμενη για τόσα χρόνια κατόρθωσε να επιβιώσει διατηρώντας και τις θρησκευτικές και τις πολιτιστικές της πεποιθήσεις ακόμα και τη δική της γλώσσα.

Είπε ακόμη ότι νιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί βρίσκομαι όχι με κάποιους που με φιλοξενούν, όπως είπε, «αλλά διότι αισθάνομαι πως βρίσκομαι μεταξύ της οικογένειας μου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γερμανία: Απεργία στις συγκοινωνίες τη Δευτέρα

Τα προβλήματα στις συγκοινωνίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται...

Πωλείται η πρώην κατοικία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο

Προς πώληση έναντι του αστρονομικού ποσού των 39,5 εκατομμυρίων...

Στη Λαμία τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Δευτέρα 27 Μαρτίου, θα...

Συντάξεις – Επιδόματα: Εβδομάδα πληρωμών για τους δικαιούχους – Οι ημερομηνίες

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Απριλίου,...