Ανάμεσα σε δυο καραντίνες

Το project IDENTITY IN BETWEEN | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ σε σύλληψη και σκηνοθεσία της εικαστικού Εφης Σπύρου έχει ως στόχο να διερευνήσει τις πολλαπλές συνθήκες (κοινωνικές, πολιτισμικές, ψυχολογικές) βάση των οποίων διαμορφώνονται οι ταυτότητες.

Γι’ αυτό τον λόγο η Σπύρου προσκάλεσε πέντε ταλαντούχες καλλιτέχνιδες να δημιουργήσουν νέα έργα performance και να μοιραστούν την καλλιτεχνική έκφραση και τις ιδέες τους σχετικά με την ιδέα της πολυπρισματικότητας του είναι. Αλλωστε, σήμερα περισσότερο από ποτέ όπου ζούμε στην εποχή των ταυτοτήτων υπάρχει και η αποδοχή ότι δεν υπάρχει ένας μοναδικός εαυτός αλλά ότι η ταυτότητα αφορά κάτι πολύσημο, πολυφωνικό και ρέον, και διανοίγει ένα ευρύ πεδίο συζητήσεων, αναθεωρήσεων και καινούργιων αφηγήσεων.

Μια σειρά λοιπόν από performance πραγματοποιήθηκαν χωρίς κοινό και κινηματογραφήθηκαν από την ομάδα της RUN ON ART στο Πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Οκτώβριο του 2020, «ανάμεσα σε δυο καραντίνες» όπως θα πει η Σπύρου,  ενώ πλαισιώθηκαν από συνεντεύξεις των καλλιτέχνιδων τις οποίες επιμελήθηκαν η Χάρις Κανελλοπούλου και Παρασκευή Τεκτονίδου. Τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους τα οποία θα προκύψουν από τη σκηνοθετική προσέγγιση αυτού του υλικού, πρόκειται να εκτεθούν σε μορφή εγκατάστασης στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Σε αυτά θα μπορεί να δει κανείς την Τζένη Αργυρίου να πραγματεύεται τη σχέση με την τεχνολογία και την ανθρώπινη υπόσταση στον ψηφιακό κόσμο, την Μαριάννα Καβαλλιεράτου να δοκιμάζει τα παπούτσια των άλλων σε διαδρομές της καθημερινότητας, και την Βιργινία Μαστρογιαννάκη να αγγίζει το θέμα της διαφορετικής εικόνας ανά ηλικία και επιχειρεί την επιστροφή στη νεότητα. Την δε, Μαρία Σιδέρη να διερευνά τα όρια ευεργετικότητας και τοξικότητας, με γνώμονα τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης και η Ελίζα Σόρογκα ενδύεται πολλαπλές επαγγελματικές ταυτότητες σε συνεντεύξεις εργασίας.

Το πρότζεκτ πραγματοποιείται από τη RUN ON ART,μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως στόχο να στηρίζει την παραγωγή του σύγχρονου ελληνοκυπριακού καλλιτεχνικού έργου, και γίνεται σε συνδιοργάνωση με το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δημιουργική Ομάδα:

Direction | RUNONART www.facebook.com/runonart/, www.instagram.com/run_on_art/

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Έφη Σπύρου

Boηθός σκηνοθέτη: Σωκράτης Μορφονιός

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οι θολές και ασαφείς μπίζνες της PwC με το δημόσιο

Γκρίνια Σας είχα ενημερώσει πριν από λίγες...

Η διαχείριση της «μαύρης τρύπας»

Το χάρισμα του Στέφανου Κασσελάκη Ο Στέφανος Κασσελάκης,...

Από τον… φίλο Καντάφι στον Χαφτάρ

Οι σχέσεις Ελλάδας – Λιβύης, για την ακρίβεια οι...