Ανακαλύφθηκε το πρώτο αρχαίο ρωμαϊκό ερωτικό βοήθημα

Ένα αρχαίο ερωτικό βοήθημα από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας φαίνεται να ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με το skynews, το εν λόγω ξύλινο εργαλείο σε σχήμα φαλλού μήκους 16 εκατοστών είχε ανακαλυφθεί το 1992 σε ένα χαντάκι αρχαίου οχυρού στη Βρετανία.

Αρχικά καταχωρήθηκε στους καταλόγους των μουσείων ως εργαλείο μανταρίσματος καθώς βρέθηκε με υπολείμματα ρούχων και υποδημάτων.

Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι τώρα πιστεύουν ότι μπορεί να βρήκαν το μόνο γνωστό ρωμαϊκό ερωτικό βοήθημα σε πραγματικό μέγεθος.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου του Νιουκάστλ Ρομπ Κόλινς τονίζει χαρακτηριστικά: «πρέπει να ομολογήσω ότι κατά βάση πιστεύω ότι είναι αυταπόδεικτο πως μιλάμε για δονητή. Δεν ξέρω ποιος το καταχώρησε στους επίσημους καταλόγους ως εργαλείο. Μπορεί κιόλας να ήταν κάποιος που ένιωθε άβολα με το να εντάξει έναν δονητή ή που πίστευε ότι οι Ρωμαίοι δεν έκαναν τέτοια πράγματα».

Βέβαια, η σεξουαλική ικανοποίηση δεν ήταν η μόνη λειτουργία του συγκεκριμένου δονητή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το χρησιμοποιούσαν ως γουδοχέρι για να αλέσουν φαρμακευτικές πρώτες ύλες ή για το μαγείρεμα.

Από την άλλη, υπάρχει και μία θεωρία που λέει ότι επρόκειτο για το τμήμα ενός αγάλματος που οι περαστικοί ακουμπούσαν για καλή τύχη, μια πρακτική συνηθισμένη στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Πηγή: tovima.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΣπίτια με €1 για να ζωντανέψουν τα έρημα χωριά

Τελευταία νέα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόλου συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη

Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών...

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εποχή Κασσελάκη

Ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε και...

ΠαΣοΚ: Δυο γραμμές για την αντιμετώπιση Κασσελλάκη

O Νίκος Ανδρουλάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή...

Τσακαλώτος: «Η αριστερά είναι εδώ»

Σε ανάρτηση του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της...