Αναδρομικά: Ιούνιο και Ιούλιο θα δοθούν στους συνταξιούχους

Σε δύο δόσεις θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους 200.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Πρόκειται για όσους συνταξιούχους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης και αποχώρησαν μετά τις 13/5/2016 με το νόμο Κατρούγκαλου.

Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά θα δοθούν στο τέλος Ιουνίου (με τις συντάξεις Ιουλίου) στους νέους συνταξιούχους, δηλαδή σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί με 30ετία μετά τον Μάιο του 2016 όπου ίσχυσε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Στο τέλος Ιουλίου σειρά έχουν οι παλαιοί συνταξιούχοι, που θα λάβουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά που δικαιούνται με την πίστωση των συντάξεων Αυγούστου.

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αυξήσεων και αναδρομικών στους δικαιούχους τους πήγε πίσω κατά ένα μήνα, καθώς δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 90%.

Καθώς οι αυξήσεις που προκύπτουν από τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης ανατρέχουν στον Οκτώβριο του 2019 και επειδή δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη ενάμισυ χρόνο μετά, 150.000 παλαιοί (προ Μαΐου 2016) και 50.000 νέοι συνταξιούχοι (μετά τον Μάιο 2016) περιμένουν ήδη εδώ και μήνες τις αυξήσεις και τα αναδρομικά τους.

Άλλοι 600.000 δικαιούνται μόνο λογιστικούς συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά, καθώς διατηρούν προσωπική διαφορά.

Οι αυξήσεις θα συμψηφιστούν και στα εκκαθαριστικά τους θα δουν την προσωπική διαφορά να μειώνεται ή να μηδενίζεται, ανοίγοντας «παράθυρο» για μελλοντική βελτίωση του ποσού που εισπράττουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές

Μπορεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες η πλειοψηφία των αθλητών να μην έχει...

Καλοκαίρι: Πέντε μυθιστορήματα για να σας κρατήσουν συντροφιά

Πέντε μυθιστορήματα σε πολύ καλές μεταφράσεις προτείνει για το...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές την Κυριακή

Αρκετές οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών  στο αυριανό πρόγραμμα...