Αλβανία: Στο 48% η συμμετοχή στις κάλπες – Νίκη του Έντι Ράμα, σύμφωνα με τα exit poll

Με τη συμμετοχή των εκλογέων να ανέρχεται στο 48% και να είναι αυξημένο κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (2017) έκλεισαν στις 7 μ.μ. τοπική ώρα οι κάλπες για την εκλογή νέου κοινοβουλίου στην Αλβανία.

Κατά οκτώ έδρες φαίνεται να προηγείται το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αλβανία, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των exit poll της εταιρείας δημοσκοπήσεων Albanian Post.

Συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα φαίνεται να παίρνει 71 έδρες λαμβάνοντας το 46,9% των ψήφων, 63 έδρες το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπασά με 43,5% των ψήφων, ενώ το 6,9% ψήφισε το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη (LSI) δίνοντας του 6 έδρες.

Το αποτέλεσμα στα Τίρανα

Η μάχη για τον καταμερισμό των εδρών μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Κόμματος στην πρωτεύουσα φαίνεται πως θα είναι ένας αγώνας μέχρι την τελευταία στιγμή

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα μοιράζονται 17 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη παίρνει 2 έδρες.

Οι Σοσιαλιστές κερδίζουν το 44,6% των ψήφων, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα το 46,4% των ψήφων.

Το αποτέλεσμα στην Αυλώνα

Στην περιοχή της Αυλώνας φαίνεται πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα διατηρεί το «προπύργιο» αφού λαμβάνει 8 θέσεις, το Δημοκρατικό Κόμμα 4 θέσεις ενώ το LSI δεν λαμβάνει καμία έδρα.

Η Αυλώνα θεωρείται «δύσκολη» περιοχή καθώς έχουν υπάρξει σκληρές αντιδράσεις από τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει γιατί η πολιτική μάχη θα επικεντρωθεί στην πόλη της Αυλώνας, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πρωθυπουργό για νοθεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Μπλόκο» στον ορίζοντα για F-16 και αμερικανικά όπλα στην Τουρκία

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Ελληνοαμερικανοί ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές καταδικάζουν την υποστήριξη...

Ερχεται νέος «Τειρεσίας» για χρέη προς το Δημόσιο

Στα σκαριά βρίσκεται νέος «Τειρεσίας», ο οποίος θα καταγράφει...

Κάτια Δανδουλάκη: «Δεν θέλω να χάνω χρόνο πια»

Τη μάνα, την Αμάντα στον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί...

Τριγμοί και αδιέξοδα στην ευρωπαϊκή οικονομία

«Το χάος είναι εδώ. Και πιστεύω ότι είναι ευθύνη...