Αλβανία: Στο 48% η συμμετοχή στις κάλπες – Νίκη του Έντι Ράμα, σύμφωνα με τα exit poll

Με τη συμμετοχή των εκλογέων να ανέρχεται στο 48% και να είναι αυξημένο κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (2017) έκλεισαν στις 7 μ.μ. τοπική ώρα οι κάλπες για την εκλογή νέου κοινοβουλίου στην Αλβανία.

Κατά οκτώ έδρες φαίνεται να προηγείται το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αλβανία, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των exit poll της εταιρείας δημοσκοπήσεων Albanian Post.

Συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα φαίνεται να παίρνει 71 έδρες λαμβάνοντας το 46,9% των ψήφων, 63 έδρες το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπασά με 43,5% των ψήφων, ενώ το 6,9% ψήφισε το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη (LSI) δίνοντας του 6 έδρες.

Το αποτέλεσμα στα Τίρανα

Η μάχη για τον καταμερισμό των εδρών μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Κόμματος στην πρωτεύουσα φαίνεται πως θα είναι ένας αγώνας μέχρι την τελευταία στιγμή

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα μοιράζονται 17 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη παίρνει 2 έδρες.

Οι Σοσιαλιστές κερδίζουν το 44,6% των ψήφων, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα το 46,4% των ψήφων.

Το αποτέλεσμα στην Αυλώνα

Στην περιοχή της Αυλώνας φαίνεται πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα διατηρεί το «προπύργιο» αφού λαμβάνει 8 θέσεις, το Δημοκρατικό Κόμμα 4 θέσεις ενώ το LSI δεν λαμβάνει καμία έδρα.

Η Αυλώνα θεωρείται «δύσκολη» περιοχή καθώς έχουν υπάρξει σκληρές αντιδράσεις από τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει γιατί η πολιτική μάχη θα επικεντρωθεί στην πόλη της Αυλώνας, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πρωθυπουργό για νοθεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ) – Η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα εξαιρετικής ανάπτυξης

Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και την...

Εταιρεία απέλυσε μέσω Zoom 900 υπαλλήλους της – «Eίστε άτυχοι, απολύεστε»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο τρόπος που...