Ακης Σκέρτσος: Εχει γίνει debate 100 ωρών Μητσοτάκη – Τσίπρα – Οι μπουλντόζες θα πάνε Μύκονο

«Η νάρκη της απλής αναλογικής μπορεί να δημιουργήσει αστάθεια στη χώρα»

Ο Ακης Σκέρτσος αναφέρθηκε επίσης στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι οποίες βρίσκονται πλέον προ των πυλών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αυτό που κρίνεται είναι το εάν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία σταθερότητας, ανόδου και εκσυγχρονισμού.

Ακόμη, παραδέχτηκε πως η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, ωστόσο παρά τις εξωγενείς κρίσεις η Ελλάδα έχει προχωρήσει μπροστά και για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα χρειάζεται μία σταθερή ηγεσία.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα, η νάρκη της απλής αναλογικής που μπορεί να προκαλέσει ζητήματα αστάθειας, οικονομικής και πολιτικής, στη χώρα. Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινωθεί και κοστίζει 45 δις ευρώ, το οποίο μας θέτει αυτομάτως σε καθεστώς ελλείμματος και ενισχυμένης εποπτείας, από την οποία βγήκαμε πριν από λίγους μήνες. Η χώρα, παρά τις κρίσεις, έχει πετύχει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε και αναφέρθηκε στις αυξήσεις εισοδημάτων, κατώτατου μισθού και συντάξεων, αλλά και τη μείωση φόρων.

Για το debate των πολιτικών αρχηγών

Σχετικά με το debate των πολιτικών αρχηγών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «έχουν γίνει άπειρες μάχες στη Βουλή, πάνω από 100 ώρες συζητήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Το debate πρέπει να γίνει με βάση το εκλογικό σύστημα που έχουμε στην πρώτη κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την απλή αναλογική και κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανίζεται ως αρχηγός της αντιπολίτευσης συνολικά, είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πρώτη κάλπη θα κρίνει εάν θα μπορέσουμε να έχουμε αυστηρό μήνυμα αυτοδυναμίας για να έχουμε πολιτική σταθερότητα».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ο Άκης Σκέρτσος κρίνει πως πρόκειται για κακή εξέλιξη. «Είναι σαν να μην έχουμε διδαχθεί τίποτα. Ο κος Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος», είπε.

Ακόμη, σχολίασε πως οι κυβερνήσεις συνεργασία οδηγούν σε τέλμα και καθυστερήσεις, ενώ υπογράμμισε πως τις δεύτερες κάλπες οι πολίτες θα κάνουν τη σωστή επιλογή.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ιερουσαλήμ: Νεκρή και τραυματίες από πυροβολισμούς

Μια 24χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή και άλλοι οκτώ άνθρωποι...

Υπό τον Στέφανο Κασσελάκη συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην...