Άκης Πετρετζίκης: Γιατί έβαλε «λουκέτο» στα Kitchen Lab

Χαρακτηρίστηκε ως Έλληνας Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος μάλιστα το 2015 του είχε κάνει πρόταση να μαγειρέψει μουσακά στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Άκης Πετρετζίκης είναι σταθερά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, με σταθερή παρουσία στην ελληνική τηλεόραση, την έντονη παρουσία του στα social media, τα σεμινάρια αλλά και μια πληθώρα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται από την έκδοση βιβλίων μέχρι την πώληση τροφίμων, την εστίαση, τα είδη σπιτιού, τα μαγειρικά σκεύη, τις ηλεκτρικές συσκευές και πλέον και τις υπηρεσίες εκμετάλλευσης κτήματος, για διενέργεια εκδηλώσεων π.χ. γάμων και συναφών.

Οι άλλες business Πετρετζίκη, η νέα ατζέντα των τραπεζών και οι εκλογές στους ξενοδόχους

Ωστόσο, μετά από μια 5ετία συμπαθητικής πορείας ο γνωστός σεφ αποφάσισε να διαλύσει την εταιρεία εστίασης που είχε συστήσει με την ονομασία, Kitchen Lab, κλείνοντας τα τρία καταστήματά της σε Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή καθώς και το Kitchen Lab Corner στο Σύνταγμα.

Οι λόγοι για το λουκέτο στα Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη και οι νέες δραστηριότητες

Οι αριθμοί πίσω από τους ισολογισμούς των εταιρειών του Άκη Πετρετζίκη δεν προοιωνίζονταν μια αρνητική εξέλιξη, κι ως εκ τούτου, οι λόγοι για τους οποίους ο πρώτος Έλληνας MasterChef προχώρησε στο λουκέτο των εστιατορίων του παραμένουν άγνωστοι.

Τεράστια οικονομικά μεγέθη…

Η εταιρεία Άκης Πετρετζίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ομίλου εταιρειών που έχει χτίσει ο γνωστός σεφ. Η εν λόγω εταιρεία παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και παρά τα πέτρινα χρόνια της πανδημίας και των lockdowns. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της Άκης Πετρετζίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ από 2,5 εκατ. ευρώ το 2019 έφθασε στα 3,2 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το 2021 διαμορφώθηκε στα 4,16 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 28,4% σε σχέση με το 2020.

Ακόμη πιο θεαματική είναι η πορεία της εταιρείας σε επίπεδο κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν το 2021 σε 2,22 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσια σε σχέση με το 2020, όταν είχαν ανέλθει σε 942 χιλ. ευρώ.

Υπερδιπλάσια το ίδιο διάστημα ήταν και αποτελέσματα μετά από φόρους, καθώς ανήλθαν το 2021 σε 1,74 εκατ. ευρώ από 725 χιλ. ευρώ το 2020.

Μάλιστα, η εταιρεία, αύξησε το προσωπικό της από 39 άτομα πριν από την πανδημία σε 52 στο τέλος του 2021.

Το μυστικό του κλεισίματος

Όπως έγραψε ήδη ο ΟΤ, πιθανόν το «μυστικό» να βρίσκεται στην αλλαγή του καταστατικού της εταιρείας του ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ ESHOP Ε.Ε. στις 4 Μαΐου 2023, καθώς, όπως προαναφέραμε, ο σκοπός της δραστηριότητάς της «εμπλουτίστηκε» και με τις «Υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών) και υπηρεσίες εκμετάλλευσης κτήματος, για διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών)», αλλά και με την ίδρυση της εταιρείας Ακis Petretzikis Hub Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, αντικείμενο της οποίας είναι ο τομέας των τηλεοπτικών παραγωγών.

Η εταιρεία Ακis Petretzikis Hub Μονοπρόσωπη ΙΚΕ έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 530.000 ευρώ, με μοναδικό μέτοχο την εταιρεία Άκης Πετρετζίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

Αντίθετα με τη «ναυαρχίδα» Άκης Πετρετζίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η Burger Ap Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με μοναδικό εταίρο τον Γεώργιο Ευλάμπιο Πετρετζίκη, εμφάνισε το 2021 κύκλο εργασιών 505 χιλ. ευρώ από 577 χιλ. ευρώ το 2020, με τα αποτελέσματα μετά φόρων να μειώνονται το 2021 σε 39,3 χιλ. ευρώ από 86,3 χιλ. ευρώ το 2020.

Επίσης η πορεία και της Kitchen Lab Μονοπρόσωπη ΙΚΕ δεν ήταν ιδιαιτέρως καλή.

Κατά την οικονομική χρήση του 2021 η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 894,8 χιλιάδες ευρώ έναντι 911,6 χιλιάδων ευρώ το 2020, και κέρδη προ φόρων 134 χιλ. ευρώ έναντι 81 χιλ. ευρώ το 2020.

Παρά τη μείωση των πωλήσεων, τα κέρδη παρουσίασαν σημαντική άνοδο (+65%), φτάνοντας τις 134 χιλ. ευρώ από 81 χιλ. ευρώ το 2020.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας είχε εκτιναχθεί στα 1,5 εκατ. ευρώ το 2019 από μόλις 224 χιλ. ευρώ το 2018.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Tupac Shakur: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία του 27 χρόνια μετά

Η αστυνομία του Λας Βέγκας στις ΗΠΑ συνέλαβε έναν...

ΟΑΚΑ: Κλείνει μέχρι νεωτέρας, επικίνδυνο το στέγαστρο Καλατράβα

Τους λόγους που αναστέλλεται η λειτουργία του «Σπύρος Λούης»,...