Ακάρ: Να γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και ειρήνης

«Θάλασσα ειρήνης και φιλίας» ευχήθηκε να γίνει το Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και υποψήφιος βουλευτής Καισάριας, Χουλουσί Ακάρ αφήνοντας ξανά στην άκρη την «επιθετική» ρητορική ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου και τείνοντας χείρα φιλίας προς την Ελλάδα,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Miliyet, ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καισάρεια αφού μίλησε για το καθήκον και στη σημασία του έργου τους και μάλιστα αναφέρθηκε και στην κάλυψη των εθνικών θεμάτων της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να βλέπουμε το γεγονός αντικειμενικά και να μην εγκαταλείπουμε τις αξίες μας».

Ακόμα έκανε νέα «επίθεση» φιλίας στη χώρα μας προτείνοντας μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στο Αιγαίο.

«Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα συνοριακό ζήτημα. Βγήκε μια φωτογραφία, κυκλοφόρησε ένα βίντεο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα, ωστόσο προκαλείται κρίση και αναπτύσσονται διάφορες ειδήσεις. Υπό αυτή την έννοια, τα καθήκοντα των μελών του Τύπου είναι σημαντικά», είπε αρχικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως «προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα στο πλαίσιο του νόμου. Είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ σοβαροί σε αυτό, είμαστε πρόθυμοι. Προσπαθούμε να το πετύχουμε».

«Ας είναι το Αιγαίο η  «θάλασσα της φιλίας και της ειρήνης». Ας μοιραστούν δίκαια τα πλούτη. Αυτό είναι το κύριο θέμα, ενώ υπάρχει και κάποια παραπληροφόρηση. Δεν θυμάμαι ακριβώς, πριν από 3-5 χρόνια νομίζω, προβλήθηκε ένα βίντεο στην ελληνική τηλεόραση, όπου φαίνονται τα στρατεύματά μας να κάνουν δήθεν αποβάσεις στα νησιά», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Αυτό ήταν ένα βίντεο που μεταδίδουμε για μια άσκηση που έγινε πριν από 10-20 χρόνια. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για αυτά τα θέματα. Προκειμένου να καθιερώσουμε δικαιώματα και νόμους, είναι απαραίτητο να είμαστε ενημερωμένοι και δυνατοί», κατέληξε.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Χακάν Φιντάν: Στην Ουάσινγκτον μετά την επίσκεψη στην Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν θα βρίσκεται...

Νέα Αριστερά: Αυτό είναι το σήμα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Παρουσιάστηκε το έμβλημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς»,...

ΠΑΟΚ – Λαμία 3-0: Τρία γκολ και τρίτη θέση με σούπερ Κωνσταντέλια

Με τους Κωνσταντέλια, Ράφα Σοάρες και Σάστρε να σκοράρουν,...