Ακάρ: «Επίθεση» φιλίας αλλά… με «δίκαιο διαμοιρασμό» του Αιγαίου

Η Τουρκία περιμένει από την Ελλάδα να ανταποκριθεί στην χείρα φιλίας που της έχει τείνει δηλώνει για ακόμα μία φορά ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προκειμένου να δείξει ότι η Άγκυρα είναι αυτή που καλεί σε διάλογο και η Αθήνα αρνείται. Αυτό που δεν λέει ωστόσο ο Ακάρ είναι ότι η Τουρκία θέλει μεν διάλογο, με τους δικούς της όρους δε.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αδριανούπολη, ο Ακάρ επανέλαβε: «δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε αυτές τις σχέσεις καλής γειτονίας και στο ζήτημα του δικαίου. Από αυτή την άποψη, είμαστε και πάλι υπομονετικοί, και πάλι συμπονετικοί, και πάλι τείνουμε τη χείρα φιλίας και κάνουμε ό,τι χρειάζεται να γίνει για να επικρατήσει η ειρήνη εδώ. Αυτή είναι η σύνοψη. Όταν λέμε ελληνοτουρκικά προβλήματα, υπάρχει αυτό που λέμε. Τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτά; Λέμε ας το κάνουμε ειρηνικά, ας το κάνουμε με διάλογο. Επομένως, λέμε ελάτε σε διάλογο».

Αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στις συνθήκες λέγοντας αυτές «είναι το κλειδί». Υποστήριξε ότι το Αιγαίο μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης και ο πλούτος του να «μοιραστεί δίκαια».

Τα ΜΟΕ

Ο Ακάρ μίλησε για μία ακόμα φορά για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για να επαναλάβει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να περιμένει την ελληνική αντιπροσωπεία για συνάντηση στην Άγκυρα επί δύο χρόνια.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι «στην τελευταία υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετείχα, μεταφέραμε τις προσδοκίες μας στον φίλο μας υπουργό Άμυνας της Ελλάδας. Περιμένουμε τώρα μια απάντηση από αυτούς. Περιμένουμε από αυτούς να λάβουν οποιαδήποτε μέτρα. Με άλλα λόγια, λέμε εδώ ότι αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μελέτες που θα περιβάλλουν πλήρως αυτό το ολοκληρωμένο πλαίσιο, ότι οι ειδικοί θα πρέπει να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνεργαστούν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και ότι ως αποτέλεσμα αυτών των μελετών θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα και να εξαλειφθούν κάποια προβλήματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δημοσκοπήσεις: Η πτώση του δικομματισμού, η κυριαρχία Μητσοτάκη

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση (Metron Analysis) που παρουσιάστηκε στο κεντρικό...

Μπάιντεν: Σκόνταψε κι έπεσε κατά την διάρκεια εκδήλωσης – Δείτε βίντεο

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ένα ατύχημα σήμερα...