Αισιόδοξα μηνύματα για την ευρωπαϊκή οικονομία

Αισιόδοξα για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat αναφορικά με τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων και τις πτωχεύσεις το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, όταν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν νέα σκληρότερα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο αριθμός εγγραφών νέων επιχειρήσεων παρέμεινε σχεδόν ο ίδιος σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας μικρή πτώση της τάξης του 0,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2020, ο αριθμός νέων εγγραφών υποχωρήσε στο χαμηλότερο σημείο από την έναρξη μέτρησης των εν λόγων στατιστικών στοιχείων και έκτοτε εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των πτωχεύσεων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020 κατέγραψε πτώση της τάξης 1,2%, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ο αριθμός των εγγραφών νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 2,8%, ενώ ο αριθμός των εγγεγραμμένων πτωχεύσεων μειώθηκε κατά 17,9%.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

FED – Ο πληθωρισμός δεν πρέπει πλέον να θεωρείται «παροδικός»

Με φόντο τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας...

Ποιες ευάλωτες οικονομικά ομάδες θα λάβουν τον Δεκέμβριο ενίσχυση 250 ευρώ

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε...

Γερμανία – Ποια η θέση των κομμάτων στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού που προανήγγειλε χθες ο μελλοντικός...