Αυξάνονται οι παραγγελίες για προϊόντα made in USA

Παρά το γεγονός ότι η μεταποίηση αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, οι νέες παραγγελίες για προϊόντα made in USA αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι παραγγελίες των εργοστασίων αυξήθηκαν 0,2% τον Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία για τον Αύγουστο αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω για να δείξουν ότι οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,0% αντί για 1,2% όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει τις εργοστασιακές παραγγελίες αμετάβλητες.

Οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 17,6% σε ετήσια βάση.

Ισχυρή ζήτηση για αγαθά

Η μεταποίηση, η οποία αντιπροσωπεύει το 12% της οικονομίας, καθοδηγείται από την ακόμα ισχυρή ζήτηση για αγαθά, παρά το γεγονός ότι οι δαπάνες στρέφονται και πάλι στις υπηρεσίες.

Η άνοδος των παραγγελιών εργοστασιακών προϊόντων τον Σεπτέμβριο οφείλεται σε μηχανήματα, πρωτογενή μέταλλα και μεταλλικά προϊόντα.

Ωστόσο, οι παραγγελίες για υπολογιστές και ηλεκτρονικά προϊόντα, εξοπλισμό μεταφοράς καθώς και ηλεκτρικό εξοπλισμό, συσκευές και εξαρτήματα μειώθηκαν, πιθανότατα λόγω της παγκόσμιας έλλειψης chip.

Οι αποστολές αυξήθηκαν 0,6% μετά από άνοδο 0,1% τον Αύγουστο. Τα αποθέματα στα εργοστάσια αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Σεπτέμβριο. Οι μη εκπληρωμένες παραγγελίες στα εργοστάσια αυξήθηκαν 0,7% μετά την άνοδο 0,9% τον Αύγουστο.

Το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε επίσης ότι οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, τα οποία θεωρούνται ως μέτρο των επιχειρηματικών σχεδίων δαπανών για εξοπλισμό, αυξήθηκαν κατά 0,8%.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν

Στη νέα λεκτική επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο...

Νέες προκλήσεις Ερντογάν με παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας

Τριπλή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο...

Μαρία Σάκκαρη – Τατιάνα Μαρία (0-2): Πρόωρος αποκλεισμός από το Wimbledon

Στον τρίτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη...