Αυστραλία: Μήνυμα του πρωθυπουργού για την 28η Οκτωβρίου

«Την Ημέρα του ‘Όχι’, με την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας, μνημονεύουμε και τιμούμε μια πράξη αντίστασης, που αντήχησε σε όλο τον κόσμο στις 28 Οκτωβρίου 1940», αναφέρει σε μήνυμά του ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Άντονι Αλμπανέζε.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του «Όχι», ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας διαμηνύει πως σήμερα αναγνωρίζουμε την άρνηση της Ελλάδας ως έναν οιωνό για τη νίκη των Συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Αυστραλία εμπλουτίζεται από την ιστορία μιας ζωντανής ελληνικής κοινότητας»

Προσθέτει, επίσης, πως ήταν το πρώτο κεφάλαιο σε μια σειρά συγκρούσεων και καταπίεσης που επέφερε τόσα πολλά δεινά στον ελληνικό λαό και επισημαίνει ότι, καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα του «Όχι», θυμόμαστε ότι το σθένος και οι θυσίες των ανδρών και των γυναικών του 1940 ήταν ένα βήμα προς την ελευθερία που απολαμβάνει η Ελλάδα σήμερα.

Αναφερόμενος στους Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία μετά τον πόλεμο, σημειώνει πως έφεραν μαζί τους τη μνήμη της Ημέρας του «Όχι» και το τραύμα του πολέμου.

«Το θάρρος και η αποφασιστικότητά τους ήταν το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουν νέες ζωές σε μια νέα γη. Το κράτος μας συνεχίζει να εμπλουτίζεται από τη δύναμη, την ιστορία και την κληρονομιά μιας ζωντανής ελληνικής κοινότητας», υπογραμμίζει.

Το μήνυμα του Αυστραλού πρωθυπουργού για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου καταλήγει: «Την Ημέρα του ‘Όχι’ εορτάζεται η υπεράσπιση του σωστού και του καλού ακόμα και μπροστά στις κακουχίες. Στην επιδίωξή μας για την ελευθερία, ο εμπνευσμένος αγώνας του 1940, μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να αφοσιωθούμε για να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να διατηρήσουμε την ειρήνη στον κόσμο μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Κάτω από το 3,7% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρούνται οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων...