Αυστραλία: Η Κάθι Φόλμπιγκ κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο των παιδιών – 20 χρόνια μετά δικαιώνεται

Πριν από 20 χρόνια, μία μητέρα 4 παιδιών στην Αυστραλία κρίθηκε ένοχη ότι είχε σκοτώσει τα παιδιά της που πέθαναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το ένα μετά το άλλο. Η Κάθι Φόλμπιγκ ποτέ δεν ομολόγησε πως σκότωσε τα παιδιά της.

Όμως, σήμερα ανασύρεται η υπόθεσή της καθώς υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που ίσως αποδείξουν την αθωότητά της.

«Αν η Κάθι Φόλμπιγκ δικαζόταν σήμερα, πραγματικά δεν πιστεύω πως θα καταδικαζόταν βάσει της δύναμης των υπαρχόντων επιστημονικών αποδείξεων». «Νομίζω πως η Κάθι Φόλμπιγκ έχει πέσει θύμα της μεγαλύτερης δικαστικής πλάνης στην ιστορία της χώρας μας», λέει η δικηγόρος της.

Μετά από δύο δεκαετίες, δεκάδες διακεκριμένοι επιστήμονες της Αυστραλίας υπογράφουν αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή της.

Τα στοιχεία υπέρ της

Οι εξετάσεις DNA δείχνουν πως η Σάρα και η Λόρα, οι δύο κόρες της, κληρονόμησαν ένα παθογόνο γονίδιο από τη μαμά τους που μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα.

Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία πως ο Πάτρικ, ο γιος της, είχε μία υποβόσκουσα γενετική ανωμαλία που δημιουργεί προδιάθεση για επιληψία.

Όλα αυτά προκαλούν αμφιβολίες για την απόφαση σε σχέση και με τον Κέιλεμπ, του οποίου ο θάνατος μόλις στις 19 μέρες της ζωής του, ίσως οφείλεται επίσης στην επιληψία.

Πολλοί επιστήμονες της Αυστραλίας θεωρούν πως η υπόθεση Φόλμπινγκ ίσως είναι η ιδανική ευκαιρία να αλλάξει ριζικά η νομοθεσία για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

«Κάθε μέρα που περνάει, είναι ακόμη μία μέρα άδικης φυλάκισης για την Κάθλιν Φόλμπιγκ. Είναι ολοφάνερο πως έχουμε μία αθώα γυναίκα στη φυλακή και όμως την κυβέρνησή μας δε δείχνει να τη νοιάζει».

Προς το παρόν, η Κάθλιν Φόλμπιγκ παραμένει στη φυλακή περιμένοντας το τελικό πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής, την στιγμή πάντως που ο Γενικός Εισαγγελέας της Αυστραλίας, της απένειμε χάρη και θα αποφυλακιστεί άμεσα.

Οποιαδήποτε μελλοντική δίκη, ίσως αποδείξει την αθωότητά της και της επιδικάσει αποζημίωση για τα 20 χρόνια άδικης φυλάκισης.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Προσπαθούν για κοινό βηματισμό χωρίς να θίξουν τις σοβαρές διαφορές»

«Μετά την εύκολη νίκη στις πρόσφατες εκλογές, ο Ερντογάν...

Τσάι και συμπάθεια στο «Τουρκικό Σπίτι»

«Κατσάδα» Τριντό στη Βουλή του Καναδά: «Απαράδεκτο» να...

Ολοι οι άνθρωποι της προέδρου και ο «άγνωστος Χ»

«Κατσάδα» Τριντό στη Βουλή του Καναδά: «Απαράδεκτο» να...

Ουκρανία: Κατέφθασαν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης  Abrams έχουν φθάσει στην...

…στο παιχνίδι των σκιών

Βορίδης για Κασσελάκη: Είναι το τέλος της Αριστεράς...