Άδωνις Γεωργιάδης: Εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα – «Λασπολογεί σε βάρος μου»

Εξώδικο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έστειλε σήμερα (3/5) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κίνηση που είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7. Το εξώδικο εστάλη με αφορμή όσα είπε ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψη του υπουργού σε επιχείρηση, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει:

«Έστειλα σήμερα το εξώδικο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Αλέξη Τσίπρα, όπως είχα προαναγγείλει από χθες. Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία.

Ο κύριος Τσίπρας, σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Δηλώνω ότι ουδέποτε έχω δώσει την οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση ή οποιουδήποτε είδους ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, τον οποίο γνώρισα για πρώτη φορά στη ζωή μου εκείνη την ημέρα κατόπιν δικής του προσκλήσεως.

Η συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με φορείς του δημοσίου, όπως διαπίστωσα στην πορεία από τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αφορά αποκλειστικά σε Δήμους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα, από διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων Δημάρχους, καθώς μεταξύ των 29 Δήμων όπου έχει πάρει αναθέσεις, υπάρχουν Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Λασπολογεί σε βάρος μου»

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση ο κ. Γεωργιάδης λέει: «Συνεπώς, ουδεμία σχέση ή εμπλοκή φέρω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την εν λόγω εταιρεία και τις όποιες αναθέσεις της. Ο κύριος Τσίπρας το γνωρίζει και λασπολογεί σε βάρος μου, ακολουθώντας την πάγια τακτική της συκοφαντίας.

Καλώ τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει ως ο νόμος ορίζει, ειδάλλως είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και σε κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ως εδώ στη δημαγωγία, στο ψέμα και στο τοξικό κλίμα που σκοπίμως καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακούστε τη συνέντευξη στην οποία αναφερόταν στην πρόθεσή του να στείλει εξώδικο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

Πριν λίγες μέρες ο κ. Γεωργιάδης είχε ανεβάσει στο Twitter το βίντεο από την επίσκεψή του στην επιχείρηση, τονίζοντας ότι ο «επιχειρηματίας κάνει πλάκα».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Το βιβλίο, το σενάριο, οι ηθοποιοί

Το «Ναυάγιο» βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη...

Το κάλεσμα Κασσελάκη και οι φυλές του ΣΥΡΙΖΑ

Η εποχή Στέφανου Κασσελάκη είναι γεγονός πλέον για τον...

Επαγγελματικά ταμείακαι νέες ρυθμίσεις

Επίσκεψη Κασσελάκη στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και...

Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από...

«Μου αρέσει να λέω ιστορίες»

Φωτοβολταϊκά: Εκκρεμεί η αυτοπαραγωγή για πολυκατοικίες και επιχειρήσεις...