Εσωκομματικές Αναταράξεις και Ετοιμασίες για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Εσωκομματικές Αναταράξεις και Ετοιμασίες για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν τέθηκε ζήτημα αναβολής του Συνεδρίου, αν και υπήρξε έντονη αντιπαράθεση σχετικά με τις ενέργειες του απομακρυσμένου προέδρου του κόμματος και εκδόθηκε κείμενο αποδοκιμασίας. Πηγές από το κόμμα αναφέρουν ότι έχει επιλεγεί κατάλληλος χώρος για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στις 8-10 Νοεμβρίου.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας περιλαμβάνει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος, που αφορά την κριτική προς την κυβέρνηση, ψηφίστηκε ομόφωνα. Το δεύτερο σκέλος καταδικάζει τις ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του χωρίς να τον κατονομάζει. Μάλιστα, πέντε στελέχη, οι Ρένα Δούρου, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, δεν ψήφισαν στο εσωκομματικό σκέλος της απόφασης.

Αναφορικά με την κυβέρνηση, η Πολιτική Γραμματεία δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει υπέρμαχος της συνέχισης του διαλόγου με σαφώς διατυπωμένες κόκκινες γραμμές, στη βάση του διεθνούς δικαίου. Τονίζει ότι οι υποχωρητικές πολιτικές της κυβέρνησης στις διεθνείς σχέσεις δημιουργούν κινδύνους και ρωγμές στις σταθερές θέσεις της χώρας, ειδικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα, αναδείχθηκε η πραγματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο πεδίο της υγείας.

Σε σχέση με την πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο, η Πολιτική Γραμματεία σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιμείνει σε συντεταγμένες διαδικασίες, τηρώντας το Καταστατικό του και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων. Παρά την προσπάθεια για μη απαρτία στη συνεδρίαση, η Κεντρική Επιτροπή συνεδρίασε και έλαβε την απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία.

Η Πολιτική Γραμματεία καταδίκασε τα άσχημα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την αίθουσα των συνεδριάσεων, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων εναντίον μελών του κόμματος και δημοσιογράφων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές πλήττουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εξυπηρετούν προσπάθειες απομάκρυνσης των πολιτικών διαδικασιών. Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας που παραπλανά και ανταγωνίζεται το κόμμα, αν και χωρίς πραγματική σύνδεση, προκάλεσε επίσης ανησυχία.

Τέλος, τονίστηκε ότι η προσπάθεια για διασπορά απογοήτευσης μεταξύ των προοδευτικών πολιτών δεν θα σταθεί εμπόδιο στη μαζική συμμετοχή των μελών στις εσωκομματικές διαδικασίες, για την οποία θα γίνουν προσπάθειες και εγγυήσεις από μέρους του κόμματος. Πηγή: naftemporiki.gr